Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Podľa prieskumu sú najdôveryhodnejší politici Fico, Radičová a Gašparovič

Iveta Radičová
Iveta Radičová

BRATISLAVA - Predseda strany Smer-SD Robert Fico sa teší najvyššej dôvere občanov Slovenska. Za seriózneho politika, ktorému možno veriť, ho označilo 37,1 percenta ľudí. Vyplýva to z reprezentatívneho prieskumu MVK, ktorý uskutočnila v dňoch 7. až 12. februára na vzorke 1 128 respondentov.

Na druhom miesta skončila dosluhujúca premiérka a podpredsedníčka SDKÚ-DS Iveta Radičová s 18,2 percenta a na treťom prezident Ivan Gašparovič so 14,3 percentnou dôverou. Za ním skončili líder strany Most-Híd Béla Bugár (12,9 percenta) a minister vnútra a podpredseda KDH Daniel Lipšic (11,6%). Vyše desaťpercentnú dôveru požívajú ešte líder Obyčajných ľudí a nezávislých osobností Igor Matovič (10,6 %) a podpredseda strany Smer-SD Robert Kaliňák (10,1 %). Respondenti mohli uviesť tri mená.

Predseda SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda je podľa výsledkov prieskumu politik, ktorý spôsobuje vážne problémy a najviac kazí úroveň politiky u nás. S 52,6 % predbehol predsedu SNS Jána Slotu, ktorý skončil na druhom mieste s 34,4 percenta. Tretím najmenej dôveryhodným politikom je podpredseda SDKÚ-DS Ivan Mikloš (27,1 percenta) nasledovaný predsedom strany Smer-SD Robertom Ficom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu