Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Sneh zasypal Slovensko: Kolaps na D1, Žilinou a Bratislavou sa prehnala búrka!

Búrka ponorila Bratislavu do tmy Zobraziť galériu (7)
Búrka ponorila Bratislavu do tmy

BRATISLAVA - Predpovede meteorológov sa naplnili! Celé Slovensko v noci zasiahli snehové zrážky, ktoré na väčšine územia nepoľavia ani cez deň. Presvedčili sa už o tom mestá Bratislava a Žilina, ktorými sa prehnala snehová búrka s bleskami. Kritická situácia bola na diaľnici D1, kde medzi Považskou Bystricou a Sverepcom doprava úplne skolabovala. Podľa polície je úsek už prejazdný.

Donovaly sú naďalej pre kamióny uzavreté

Po dnešnom vytrvalom snežení sa v okresoch Brezno a Banská Bystrica vyskytujú už len snehové prehánky. Donovaly, ktoré majú utlačenú vrstvu snehu do troch centimetrov, sú pre vozidlá dlhšie ako 10 metrov stále uzavreté, informoval Dušan Škubák z Banskobystrickej regionálnej správy ciest - Centrálneho dispečingu Banská Bystrica.

Ako priblížil, cesty v týchto okresoch sú zjazdné, zasnežené a posypané. Na ich vozovke je kašovitá alebo utlačená vrstva snehu od dvoch do piatich centimetrov.

Brezno

Sneženie sa dnes nevyhlo ani mestu Brezno. Podľa slov Radovana Majeríka z kancelárie primátora Brezna tu do 12.00 h napadlo 14 centimetrov snehovej pokrývky.

Čitatelia z Humenného

"Dnes Humenné zaskočil sneh. Cesty sú neodhrnuté. Katastrofálna situácia je na sídliskách, kde zapadávajú autá, sú tu 20 -40 cm kopy snehu, proste katastrofa ako sa patrí."

Silný vietor vytvára na cestách v Turci a na Orave snehové jazyky

„Husté dopoludňajšie sneženie postupne ustalo, ale najmä v Turci a na Orave fúka silný vietor, ktorý vytvára na cestách snehové jazyky. Povrchy vozoviek všetkých kategórií pokrýva prevažne kašovitá alebo ujazdená vrstva čerstvého snehu,“ spresnila Gabriela Miháliková z centrálneho dispečingu Správy ciest Žilinského samosprávneho kraja.

Horské priechody Čertovica a Huty sú podľa nej prejazdné pre nákladné vozidlá s celkovou dĺžkou nad 10 metrov len s použitím snehových reťazí. „Horský priechod Šturec je pre rozmerné súpravy uzatvorený,“ dodala Miháliková.

K nehode pod Strečnom išli hasiči upchatou cestou pol hodiny

K predpoludňajšej nehode pod Strečnom sa žilinskí hasiči predierali upchatou cestou pol hodiny. Pri zrážke kamióna, autobusu a auta sa našťastie nikto nezranil. „Na päťstometrovom úseku museli ísť dvaja hasiči peši a usmerňovať autá stojace v kolóne, aby si pre hasičskú techniku uvoľnili prejazd. Od obce Strečno po miesto nehody uvoľňovali hasičom cestu príslušníci polície,“ uviedla žilinská krajská hovorkyňa hasičov Miroslava Ondrichová.

Niekoľkokilometrové kolóny na hlavnom ťahu zo Žiliny do Martina dnes spôsobilo husté sneženie a vynútená obchádzka cez obec Stráňavy. Na ceste I/18 začali v sobotu opravovať most. Obchádzka vedie po ceste III. triedy, kde v stúpaní majú na snehu problémy najmä kamióny. Podľa dispečera žilinskej krajskej správy ciest Milana Hlávku dopravu tam dnes riadili policajti. Na obchádzkovú trasu nechceli púšťať kamióny, kým cestu neprehrnú a neposypú cestárske vozidlá. Tie však vyše hodiny stáli uviaznuté v kolóne. 

V Banskobystrickom kraji situácia stále kritická

Celkovo 32 dopravných nehôd a škodových udalostí zaevidovala polícia dnes do 13:00 v Banskobystrickom kraji. "Prevažne ide o škodové udalosti, ktoré súvisia s nepriaznivým počasím a so stavom vozoviek," uviedla banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Pri dopravných nehodách sa ľahko zranili tri osoby. Najviac nehôd a škodových udalostí riešili v okresoch Rimavská Sobota (deväť), Zvolen (osem) a Žiar nad Hronom (sedem).

"Situácia na cestách je stále kritická, pribúdajú ďalšie oznámenia o dopravných nehodách," povedala Faltániová. V tejto súvislosti opäť upozorňuje vodičov, aby v tomto počasí prispôsobili rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky a dodržiavali dostatočné vzdialenosti medzi vozidlami. Opatrní by mali byť aj chodci, aby nevstupovali na vozovku, ak vzhľadom na rýchlosť a vzdialenosť prichádzajúcich vozidiel nie je možné cez vozovku prejsť bezpečne.

Výstraha SHMÚ

Meteorológovia varujú pred silným vetrom a vznikom závejov takmer na celom území Slovenska. Slovenský hydrometeorologický ústav preto proti týmto javom vydal výstrahu prvého stupňa.

V severných častiach krajiny a v niektorých regiónoch stredného Slovenska SHMÚ upozorňuje aj na sneženie. Výstraha prvého stupňa proti tomuto javu platí do štvrtka 02.00 h.

Situácia v Košickom kraji pod konrolou

V Košickom kraji sú podľa informácií dispečerov Správy ciest Košického samosprávneho kraja všetky hlavné cestné ťahy – cesty I. a II. triedy, zjazdné. Vzhľadom na priaznivé teploty cestári nielen pluhovali, ale na povolených úsekoch robili aj chemický posyp, a tak na niektorých miestach je kašovitá vrstva snehu. Podľa popoludňajšej informácie dispečerov zjazdné sú horské priechody Soroška, Dobšinský kopec, Dargovský priesmyk.

Na Spiši sneží a fúka. „Okolo Spišskej Novej Vsi sú cesty v poriadku. Priebežne čistíme cesty cez Grajnár a smerom na Mlynky a Mníšek nad Hnilcom. Zjazdnosť je bez väčších problémov,“ informoval spišskonovoveský dispečer správy ciest Jozef Gánovský. Sneží aj v okrese Rožňava, no ako uviedla tamojšia dispečerka Helena Kruchbová, hlavné cesty sú po chemickom posype zjazdné a kamióny sa zatiaľ nešmýkajú.

„Cesty pluhujeme a udržiavame zjazdné od rána. Priebežne pluhujeme cestu cez Štósky kopec, úseky Malá Ida – Bukovec a v okolí Slanca. Vplyvom vetra sa začínajú tvoriť snehové jazyky a malé záveje,“ informovala dispečerka správy ciest Jolana Somogyová o situácii v okrese Košice - okolie.

Ako informoval dispečer Róbert Petruška zo správy ciest v Trebišove. „Husto sneží, takže máme vonku všetku dostupnú techniku – pluhy i sypače. Hlavné cesty sú zjazdné, na niektorých je kašovitá vrstva snehu. Na niektorých miestach sa na cestách III. triedy začali tvoriť snehové jazyky a záveje,“ informoval Petruška.

Podobná situácia je aj v okrese Michalovce. Opäť sneží, cestári sa sťažujú na vietor. "Keby nefúkalo, nemáme problém. Zatiaľ stíhame a všetky cesty vrátane ciest III. triedy sú zjazdné, miestami s kašovitou vrstvou snehu,“ uviedol vedúci strediska správy ciest v Michalovciach Michal Král.

Búrka v Bratislave priniesla aj blesky

Bratislavou sa prehnala búrka spojená so silnejším vetrom, bleskami a hrmením. Podľa meteorológa Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) Jozefa Csaplára ju vyvolal rýchly prechod studeného frontu. "Na bratislavskom letisku sa prejavila výrazným zosilnením sneženia, ale najmä vetra, ktorý v nárazoch dosiahol až 90 km/h. V priebehu desiatich minút klesla teplota z plus štyroch stupňov Celzia na nulu," uviedol Csaplár. Meteorológovia zaznamenali aj blesky. "Výskyt bleskov je v zimnom období síce zriedkavý, ale v prípade rýchlych presunov studených frontov sa môžu vytvárať aj búrkové oblaky, ktoré vyvolajú takúto aktivitu," ozrejmil Csaplár. Ako dodal, obyvatelia Bratislavy a okolia tak dnes mali možnosť zaregistrovať zriedkavú zimnú búrku.

Video búrky v bratislavskom Ružinove

Zvýšený počet dopravných nehôd

Zvýšený počet havárií a škodových udalosti prešetrujú dnes policajti na juhu Banskobystrického kraja. Za obcou Pinciná v smere na Rimavskú Sobotu dopravu regulujú policajti. Ako pre TASR povedal hovorca Banskobystrického samosprávneho kraja Peter Hajnala, cestári majú v teréne všetku dostupnú techniku. Cesty čistí dokonca aj riaditeľ regionálnej správy ciest z Rimavskej Soboty. Vodiči sa napriek tomu musia prispôsobiť zhoršeným podmienkam na cestách.

Doprava kolabuje aj pod Tatrami

V dôsledku sneženia a vetra sa začína situácia na cestách v okolí Vysokých Tatier komplikovať. Polícia upozorňuje vodičov, že v dôsledku hustého sneženia a vetra je v celom okrese Stará Ľubovňa na cestách znížená viditeľnosť a znižuje sa aj zjazdnosť ciest.  Pre rovnaké problémy je už neprejazdný aj horský priechod Vernár, ktorý je uzatvorený v oboch smeroch až do odvolania.  Problémy na cestách sú však v celom Prešovskom kraji. Sneží v okolí Popradu, Prešova, Svidníka, ale aj v okresoch Medzilaborce, Bardejov a Humenné. V teréne je podľa dispečera Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja Tomáša Laža momentálne viac ako 50 sypačov. V súvislosti so zhoršujúcou sa situáciou na cestách dnes došlo na viacerých miestach aj k dopravným nehodám, pri ktorých zasahovali hasiči.

Priechod Šturec pre nehodu uzavretý
 

Pre dopravnú nehodu je od poludnia do odvolania úplne uzavretý horský priechod Šturec, horský priechod Donovaly je pre kamióny dlhšie ako desať metrov uzavretý. Horský priechod Kremnické Bane, ktorý bol od 9:45 pre skrížené kamióny uzavretý, je od poludnia prejazdný len pre osobnú dopravu. Horský priechod Čertovica, ktorý bol pre skrížené kamióny od 9:30 uzavretý, je od poludnia prejazdný bez obmedzení. Bez obmedzení je prejazdný aj priechod Zbojská a priechod Besník (Pusté Pole), na Besníku však vodiči musia počítať s nárazovým vetrom a tvorbou snehových jazykov a závejov. Ako ďalej informoval dispečer Banskobystrickej regionálnej správy ciest Dušan Škubák, na vozovkách v kraji je snehová vrstva do šesť centimetrov.

Maďarsku stopli kamiónovú dopravu

Kvôli intenzívnemu sneženiu a zníženej viditeľnosti v Peštianskej a Novohradskej župe okolo poludnia dočasne zastavili na štátnych cestách M2 a 2 premávku nákladných vozidiel s hmotnosťou nad 7,5 tony, informovala maďarská tlačová agentúra MTI.       Polícia na úseky uvedených ciest pri Rétságu smerom do hlavného mesta a pri Dunakeszi smerom do Vácu nepúšťa ťažké nákladné autá. Z budapeštianskych ciest doposiaľ vážnejšie komplikácie nehlásili.

Cez Vernár neprejdete

Polícia upozorňuje vodičov, že od 12.40 h je horský priechod Vernár obojsmerne uzavretý. Dôvodom sú nepriaznivé poveternostné podmienky. Uzávera platí až do odvolania.

Na východe vyhlásili I. situačný stupeň

Dopravu na viacerých úsekoch Prešovského samosprávneho kraja  začína komplikovať sneženie a fúkajúci vietor, ktorý spôsobuje vytváranie snehových jazykov a závejov. Pre zhoršujúcu sa situáciu na cestách pri Humennom vyhlásili v rámci okresu I. situačný stupeň. Všetky problémové trasy však udržiavajú cestári v týchto chvíľach na území kraja v zjazdnom stave.

Sneženie a nárazový vietor, ktorý spôsobuje vytváranie snehových jazykov a závejov, dnes evidujú cestári na viacerých úsekoch Prešovského kraja približne od 7.30 h. "Týka sa to napríklad Hutky, Hertníka a Smilna v okrese Bardejov, ako aj Závadky, Brekova v Humenskom a Výravy v Medzilaboreckom okrese," informoval TASR analytik dopravy Správy a údržby ciest PSK Tomáš Lažo s tým, že podobné problémy na niektorých cestách evidujú momentálne aj pri Svidníku, Starej Ľubovni, Prešove a Poprade.

Ako dodal, pre zhoršujúce sa podmienky na cestách vyhlásila pre oblasť Humenného správa a údržba ciest I. situačný stupeň. "Momentálne tam máme vo výkone 14 sypačov, na území kraja ich je celkovo v teréne 54," konkretizoval Lažo.

 

Snehová búrka v Bratislave

 

Blesk v zime (Video: Diana Truchlíková)

Počasie na dnes

Podľa SHMÚ veľká oblačnosť zostane dnes najmä v Trenčianskom, Žilinskom a Banskobystrickom kraji. Na juhozápade sa popoludní očakáva miestami aj dážď so snehom. SHMÚ aktualizoval aj výstrahu prvého stupňa pred vetrom, snehovými jazykmi a závejmi. Nepriaznivým javom počasia sa podľa mapy nevyhne ani jeden región Slovenska. Na Hornom Ponitrí, Severozápade, Liptove, Turci, Horehroní, Strednom Ponitrí, Orave, Kysuciach a na Spiši môže napadnúť 10-20 cm nového snehu.

Vietor bude viať z južných smerov 3 až 8 m/s (10 až 30 km/h) a od západu - s výnimkou Zemplína - sa bude postupne meniť na západný až severozápadný, na juhozápade zosilnie na 7 až 12 m/s (25 až 45 km/h), a v nárazoch bude miestami dosahovať až do 20 m/s (70 km/h). Na hrebeňoch hôr sa očakáva prudký vietor až víchrica.

Fotografia z bratislavského Nového Mesta (Foto: Diana Truchlíková)

Snehová kalamita Nové Mesto
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Diana Truchlíková)

Doprava na D1 pri Trenčíne skolabovala

Podľa krajskej policajnej hovorkyne Eleny Antalovej sa na úseku diaľnice D1 v Trenčianskom samosprávnom kraji stalo niekoľko dopravných nehôd, doprava úplne skolabovala na úseku medzi Považskou Bystricou a Sverepcom. Doprava bola zastavená asi pol hodinu. Cesta je už momentálne prejazdná.

Situácia na cestách Trenčianskeho samosprávneho kraja je v dôsledku intenzívneho sneženia komplikovaná. Informoval riaditeľ Správy ciest Trenčianskeho samosprávneho kraja Stanislav Lališ, intenzívne sneženie od skorých ranných hodín komplikuje dopravu najmä na horských priechodoch v kraji, kde sa ku snehu navyše pridal silný vietor vytvárajúci snehové jazyky.

"Situáciu komplikujú kamióny, ktoré sa aj v takomto počasí snažia obchádzať mýtny systém a často bez zimných pneumatík zostávajú stať pod akýmkoľvek stúpaním. Zložitá je situácia na horských priechodoch Homôlka, Kľak, Vyšehradné a v celom kopaničiarskom regióne v Myjavskom okrese," ozrejmil Lališ.

Búrka v Žiline a kolóny

V celom Žilinskom kraji momentálne husto sneží, z Bytče a okolia hlásia cestári snehovú búrku, na hlavnom ťahu zo Žiliny do Martina niekoľkokilometrové kolóny, ktoré spôsobuje obchádzka cez obec Stráňavy. Na ceste I/18 opravujú most a obchádzka vedie po ceste III. triedy, kde v stúpaní majú problémy najmä kamióny. „Dopravu tam riadia policajti. Na obchádzkovú trasu nepúšťajú kamióny, kým cestu neprejdú naše sypače. Tie však už takmer hodinu stoja uviaznuté v kolóne,“ povedal Hlávka.

Skrížené kamióny hlásia cestári na Brestovej medzi Dolným Kubínom a Ružomberkom i na horských priechodoch Šturec, Fačkov a Kremnické Bane. Kamiónovú dopravu z cesty medzi Ružomberkom a Dolným Kubínom odkláňa polícia na Kraľovany. Na Šturci a Kremnických Baniach hlásia skrížené kamióny z banskobystrickej a žiarskej strany, na Fačkove z prievidzskej strany. Zo žilinskej strany sú tieto horské priechody zjazdné.

Cestári upozorňujú aj na možnosť tvorby snehových jazykov. Pre nákladné autá s dĺžkou viac ako 12 metrov sú po celú zimu uzavreté priechody Semeteš, Rovná Hora, Huty, Príslop a Fačkovské sedlo. Kamióny nad 7,5 tony nesmú v zime jazdiť po ceste z Novej Bystrice do Oravskej Lesnej a ani cez Rovnú Horu medzi Terchovou a Zázrivou. Huty na Orave sú pre kamióny nad 10 metrov zjazdné len so snehovými reťazami.

Doprava v hlavnom meste

Hlavné cestné ťahy v Bratislave dnes posýpali už dvakrát, sú bez súvislej vrstvy snehu, ale mokré a šmykľavé. Ako informoval hovorca primátora Ľubomír Andrassy, zložitejšia situácia je na cestách vo vnútri sídlisk a na cestách tretej a štvrtej triedy, kde je buď čerstvo napadnutý alebo utlačený sneh. Desiaty celomestský posyp tejto zimy mesto Bratislava realizovalo dnes o tretej hodine nadránom, o šiestej ráno začali s druhým dnešným celomestským posypom. „Hlavné cestné ťahy sú mokré a šmykľavé, preto je potrebné, aby vodiči jazdili s oveľa väčšou opatrnosťou ako počas bežných dní,“ uviedol hovorca, podľa ktorého je v teréne 53 vozidiel a 81 pracovníkov čistí autobusové zastávky.

Ako Andrassy informoval, jeden celomestský posyp stojí 34-tisíc eur, mesto na zimnú údržbu v tomto roku vyčlenilo päť miliónov eur. Magistrát hlavného mesta má na starosti údržbu 449 kilometrov ciest prvej a druhej triedy a 249 zastávok mestskej hromadnej dopravy.

Sneh zasypal Slovensko: Kolaps
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Filip Minár)

Sneh zasypal Slovensko: Kolaps
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Filip Minár)

MHD v Nitre má problémy

Na cestách je vrstva snehu a cestujúci musia počítať s meškaním spojov, a to najmä v kopcovitých terénoch Zobora a sídliska Klokočina. „Niektoré spoje boli vzhľadom na nezjazdnosť komunikácií a uviaznuté autobusy, žiaľ, v časti alebo celej trase vynechané,“ informoval dopravca Veolia Transport Nitra. Na zabezpečení prevádzky sa intenzívne pracuje a dopravca prosí cestujúcu verejnosť o pochopenie situácie. Teplota v Nitre sa pohybuje tesne pod nulou. V kopcovitých terénoch majú problémy aj osobné autá, cesty nie sú odhrnuté. Aj tie, ktoré cestári odhrnú, vyzerajú v krátkom čase pre neutíchajúce husté sneženie ako predtým.

Stredné Slovensko

Cesty na juhu stredného Slovenska sú zasnežené, no prejazdné. Ako nformoval Tomáš Maňúr z Regionálnej správy ciest v Rimavskej Sobote, všetky sypače majú v teréne, napriek tomu by mali vodiči prispôsobiť jazdu poveternostným podmienkam.

Problémy majú najmä vodiči kamiónov. Medzi Rimavskou Sobotou a Lučencom majú problémy pri obci Pinciná. "Policajti úsek oficiálne neuzatvorili, ale vodiči by mali byť pri prejazde týmto úsekom veľmi opatrní. Prispôsobiť sa hustému sneženiu sa momentálne treba na všetkých cestách, ale mimoriadne opatrnými treba byť pri prejazde horskými priechodmi Javorina, medzi Červenou Skalou a Muráňom, na ceste medzi Muráňom a Tisovcom a tiež na priechode Zbojská medzi Tisovcom a Breznom," dodal Maňúr.

V Banskobystrickom kraji v súčasnosti husto sneží, viaceré horské priechody sú uzatvorené. Polícia vyzýva vodičov, aby počasie nepodceňovali. Do 9.00 h totiž zaevidovali v Banskobystrickom kraji celkom 16 dopravných nehôd a škodových udalostí.

Prvoradé je podľa polície v takomto počasí prispôsobiť rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky. Treba si uvedomiť, že na zasneženom povrchu vozovky sa predlžuje aj brzdná dráha. To znamená, že vozidlo prejde dlhšiu vzdialenosť, kým úplne zastaví.

"Aby sa jazda na zasneženom povrchu vozovky neskončila tragicky, pripomíname vodičom, aby nepodceňovali svoje schopnosti. Aby sa na cestách v dostatočnej miere pripravili aj na nepredvídateľné situácie a aby vo zvýšenej miere sledovali situáciu v cestnej premávke," upozorňuje Mária Faltániová z krajskej polície v Banskej Bystrici.

Horské priechody

Sneženie narobilo problémy aj na horských priechodoch. Pre zlé počasie a skrížené kamióny sú až do odvolania uzavreté Kremnické bane, pre kamióny je neprejazdný aj horský priechod Veľké Pole.

Až do odvolania je úplne uzavretý aj horský priechod Čertovica pre skrížené kamióny zo strany Liptovský Mikuláš. Podľa informácií z Centrálneho dispečingu Banskobystrickej regionálnej správy ciest sú pre kamióny uzatvorené aj horské priechody Donovaly a Šturec.

Úsek cesty I/59 pri Novom svete v smere do Banskej Bystrice, ktorý bol v raňajších hodinách uzavretý kvôli dopravnej nehode, je už čiastočne sprejazdnený. Dopravu tu riadi polícia.

V okrese Vranov nad Topľou odkláňajú dopravu

Nákladná doprava je v týchto chvíľach vzhľadom na množstvo snehu na ceste I/15 medzi obcami Nová Kelča a Malá Domaša v okrese Vranov nad Topľou odkláňaná políciou po inej trase.

V dôsledku aktuálnych poveternostných podmienok odkláňajú policajti nákladne autá a kamióny za obcou Stročín v okrese Svidník smerom na Giraltovce a Chmeľovský kopec.

"Pretože z dôvodu zhoršujúcich sa poveternostných podmienok je Chmeľovský kopec medzi obcami Kračúnovce, okres Svidník, a Lipníky, okres Prešov, prejazdný s problémami, žiadame vodičov hlavne kamiónovej dopravy o opatrnosť pri jeho prejazde," uvádza sa v správe operačného strediska KR PZ v Prešove.

Zemplín

Na zemplínske cesty sa dnes vrátil takmer po týždennej odmlke sneh v sprievode fúkajúceho vetra. Informoval o tom riaditeľ michalovského strediska Správy ciest Košického samosprávneho kraja Michal Kráľ. Ako dodal, problémy z jednotlivých úsekov zatiaľ hlásené nie sú. O ich údržbu sa momentálne starajú cestári s 11 sypačmi.

"Vietor zatiaľ nevytvára snehové jazyky, takže aktuálne s technikou v teréne nepluhujeme, ale na jednotlivé úseky sypeme inertný materiál a soľ. Sneh na cestách dosahuje maximálne dva centimetre," konkretizoval Kráľ.

Na cestách Michalovského okresu začalo podľa jeho slov snežiť pred 7.00 h. Ako dodal, cestári budú v nasledujúcich hodinách v pohotovosti, pretože sú očakávané zmeny počasia. "Má fúkať silný južný vietor a snežiť celý deň, no zatiaľ je to bez problémov," uzavrel Kráľ.


Pri ceste do Česka si dávajte pozor

Českú republiku zasiahlo v noci na stredu husté sneženie, ktoré komplikuje dopravu na celom území. Na mnohých miestach navyše vanie silný vietor, ktorý tvorí snehové jazyky a záveje, na Semilsku dokonca spadla lavína. Na cestách sa stal rad dopravných nehôd, kamióny stoja v kopcoch. Polícia uzavrela prechod do Poľska v Náchode.

Len so zvýšenou opatrnosťou sú zjazdné cesty na južnej Morave. V regióne husto sneží, čo spôsobuje zníženú viditeľnosť. Predovšetkým na vedľajších cestách druhých a tretích tried leží miestami až päťcentimetrová utlačená vrstva snehu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu