Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Pochybná agentúra? Šokujúci prieskum, SDKÚ takmer mimo parlamentu!

Agentúra sídli na Michalskej Zobraziť galériu (2)
Agentúra sídli na Michalskej

BRATISLAVA - Zvláštny pocit zostáva po prečítaní posledného prieskumu verejnej mienky, ktorý na konci januára uskutočnila agentúra Prieskumy. Táto eseročka bola totiž zapísaná do obchodného registra až na začiatku februára! Preferencie politických strán, ktoré namerala, sú tak isto zvláštne. SDKÚ je totiž údajne na hranici zvoliteľnosti.

Eseročka Prieskumy sídli na Michalskej ulici v Bratislave. Podľa obchodného registra sú jej konateľmi podnikatelia Branislav Kučečka a Pavol Marchevský. Obaja majú v portfóliu ešte ďalšie spoločnosti.

Podľa agentúry SITA sa mal prieskum tejto agentúry realizovať "v dňoch 24. až 31. januára na reprezentatívnej vzorke 1 024 respondentov." Do obchodného registra bola však zapísaná až 2. februára.

Podľa výsledkov, ktoré údajne namerala, je strana SDKÚ Mikuláša Dzurindu tesne nad hranicou zvoliteľnosti. Volilo by ju 5,3 percenta občanov. 

Dominanciu si podľa prieskumu zachováva Smer so 41,5 percenta fanúšikov. Prieskum tiež potvrdzuje líderstvo KDH v pravicovom segmente s podporou 10,8 percenta voličov. Most-Híd mal dosiahnuť 8,2 percenta hlasov, liberáli zo SaS 5,9 percenta a Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti s 5,6 percenta. Z výsledkov vyplýva, že Smer-SD by s 81 mandátmi v parlamente mohol zostaviť jednofarebnú vládu.

Mimoriadne vysoký výsledok dostali kandidáti hnutia 99% - občiansky hlas-  4,8 percenta. Do Národnej rady by sa nedostala SNS so ziskom 3,9 percenta hlasov, SMK s tromi percentami, ani HZDS a SSS - Nory Mojsejovej s dvoma percentami. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu