Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Organizátori protestov sa dištancujú od vandalov a bitkárov

Protest Gorila
Protest Gorila

BRATISLAVA - Organizátori protestov Gorila ďakujú účastníkom protestov a dištancujú sa od vandalizmu a násilia hŕstky chuligánov a bitkárov.

Ako ďalej informoval jeden z organizátorov protestov Peter Pčolinský, na piatkových protestoch v uliciach Bratislavy, Košíc, Zvolena, Žiliny, Popradu, Trenčína, Nitry sa zúčastnilo viac ako 30 tisíc ľudí. S protestmi neprestávajú a v najbližších dňoch oznámia termíny konania ďalších.

"Primárnym cieľom ostáva vyšetriť túto kauzu a potrestať vinníkov. Rovnako je však úplne jasné, že je nevyhnutné zaviesť mechanizmy, ktorými sa v budúcnosti kupovaniu politikov, poslancov alebo aj celých strán efektívne zabráni a predíde sa netransparentnosti v hospodárení s našimi verejnými financiami," píše sa v oficiálnom stanovisku organizátorov Protest Gorila k piatkovým protestom.

Organizátori protestov sa dištancujú od vandalizmu pred bratislavským sídlom Úradu vlády SR. Za týmito prejavmi sú podľa nich skupinky ľudí, ktorí neboli na Námestí SNP, ale pripojili sa až na Námestí slobody. Odsudzujú aj agresívne správanie a násilnosti pred budovou Národnej rady SR. "Tieto činy sa udiali po riadnom ukončení nášho protestu, v dobe keď absolútna väčšina účastníkov už odišla a na základe informácií z viacerých zdrojov sa domnievame, že išlo o skupinky extrémistov a iných výtržníkov. Podľa niektorých zdrojov boli dokonca za tieto činnosti zaplatení, a preto je možné, že skutočným dôvodom ich správania bolo navodiť v spoločnosti pocit strachu a odviesť pozornosť od skutočného obsahu protestov," tvrdia v stanovisku. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu