Sobota15. jún 2024, meniny má Vít, zajtra Bianka, Blanka

Bugár: Vláda je škodlivá

Béla Bugár
Béla Bugár

BRATISLAVA - Súčasná vláda je podľa predsedu SMK Bélu Bugára škodlivá pre občanov, ale tí to zatiaľ nevidia. "Zatiaľ občan vidí, že zrušili 20 a 50 korunové poplatky v zdravotníctve. Občan to vidí a hovorí, že to je dobre. Nevidí však, že dôsledok toho je výpadok 600 až 800 mil. korún, ktoré musí nájsť vláda v rozpočte a musí ich zobrať z iného sektora," povedal Bugár pre agentúru SITA.

Zároveň dodal, že na takéto kroky vlády doplatia práve tí, ktorí momentálne nevidia, čo to znamená. "Ľudia nevidia, čo bude znamenať v budúcnosti, ak vláda dnes začne rozdávať. Ani to nevidia, že ekonomika je momentálne naštartovaná veľmi dobre vďaka začiatku produkcie automobiliek. Tie sem však nedotiahol Fico," zdôraznil šéf SMK. Podľa neho je otázne, aký dopad na budúcnosť budú mať dnešné kroky vlády.

Predseda SMK kriticky hodnotí aj fakt, že súčasná vláda predkladá veľmi málo zákonov. "V novembri nemáme ani jedno zasadnutie Národnej rady SR. Budúci polrok sa plánuje spolu 30 rokovacích dní. Táto vláda akoby nemala záujem produkovať návrhy zákonov," zdôraznil. To je veľmi málo. Nemôžeme vystupovať k zákonom. Kto iný, ak nie opozícia dosiahla to, že dostala do zákona, aby vianočný príspevok dostali aj tí, ktorí odišli do dôchodku predčasne.

Robert Fico a Smer-SD sa podľa Bugára dostali k moci klamstvom. "Sľuboval klientom nebankových subjektov, že ich odškodní. Momentálne sa o tom nehovorí," upozornil predseda SMK. Zároveň dodal, že v programovom vyhlásení vlády sa hovorilo o čiastočnom odškodnení. "Súhlasím, že nemožno odškodniť na úkor všetkých tých, ktorí hazardovali so svojimi peniazmi. Ale ja som nesľuboval na rozdiel od Fica odškodnenie klientov nebankových subjektov. Aj ich hlasy mu pomohli, aby sa dostal k moci," vyhlásil Bugár.

Tým, ktorí sa zas neradi pozerali na vyslanie vojakov do Iraku, Fico podľa Bugára hovoril, že ich okamžite stiahne domov. "Nestiahol. A takto môžeme ísť bod po bode," uviedol Bugár. Problém je však podľa neho v tom, že nielenže sa Fico dostal k moci klamstvom, ale naďalej klame, aby jeho preferencie boli vysoké, aby mohol zostať pri moci. "To je aj prípad Záhumenského. Hovoril, že ak niekto pochybí, tak v tom momente bude konať a odvolá ho. Namiesto toho, aby povedal, že tak urobí, píše európskej komisárke, vysvetľuje si list, že to bolo v poriadku a pritom minimálne dve veci hovoria o tom, že je to retroaktivita a klientelizmus," vyhlásil Bugár.

Zároveň Bugár pripomenul Ficove sľuby o znížení ceny plynu alebo elektrickej energie. "Vyzerá to tak, že sme mali pravdu, keď sme hovorili, že je to neuskutočniteľné. To znamená, že klamstvo zo strany premiéra Fica je tu dennodenne," vyhlásil Bugár.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu