Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Pád bossa Záreckého: Za vydieranie podnikateľa dostal 5 rokov natvrdo!

Jedno z pojednávaní so Záreckého skupinou
Jedno z pojednávaní so Záreckého skupinou (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - V minulosti bol považovaný za jednu z kľúčových postáv západoslovenského podsvetia. Zdá sa však, že jeho hviezda zhasla. Najvyšší súd dnes Jána Záreckého a jeho kumpánov právoplatne odsúdil za vydieranie podnikateľa z východu. Dostali päť rokov natvrdo.

Najvyšší súd prejednával odvolanie sedemčlenného gangu voči rozsudku z minulého roka. Súd dnes síce zrušil pôvodný verdikt krajského súdu čo sa týka výroku o treste, štyrom obžalovaným však udelil vyšší päťročný trest odňatia slobody.

Samotný Zarecký a aj poslední dvaja obžalovaní boli dnes právoplatne odsúdení v tejto kauze rovnako na päťročný trest odňatia slobody. Tresty si odpykajú v Ústave na výkon trestu so stredným stupňom stráženia. Verdikt je právoplatný. 
 
Jána Zareckého a ďalšieho obžalovaného Ladislava Feketeho na dnešné odvolacie konanie eskortovali kukláči. "Cítim sa byť nevinný a žiadam, aby som bol oslobodený," povedal vo svojom záverečnom návrhu Zarecký. Ostatní obžalovaní požiadali, aby sa verejné zasadnutie uskutočnilo v ich neprítomnosti. 
 
Zarecký, považovaný v minulosti za značne vplyvnú osobnosť bratislavského podsvetia, sa v súčasnosti nachádza vo väzbe za inú trestnú činnosť. Stojí údajne na čele 17 obvinených z podvodných odpočtov DPH vo výške deväť miliónov eur. 
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu