Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Bratislavský gang má poriadny problém: Obvinili ich z megapodvodu!

Ján Zárecký
Ján Zárecký

BRATISLAVA - Z 26-miliónového podvodu obvinili skupinu ľudí okolo Jána Záreckého (42), považovaného za jedného z bossov bratislavského podsvetia. Kukláči 17-člennú skupinu pochytali pri nedeľnej razii.

Skupina si mala "privyrábať" okrádaním štátu na DPH. Obchodovala s webkartami, koženými topánkami či s kalendármi a cez veľkú spleť firiem aj pomocou nastrčených bielych koní si od štátu uplatňovala odpočty dane z pridanej hodnoty. Informoval o tom minister vnútra Daniel Lipšic.

Úrad boja proti organizovanej kriminalite ich obvinil z podvodu za 26 miliónov eur. Gang sa stihol nabaliť o 9 miliónov, zvyšných 17 podľa ministra policajti zachránili.

Hlavou skupiny má byť bratislavský podnikateľ Zárecký, známy aj z "mafiánskych zoznamov". S gangom mala spolupracovať aj exšéfka jedného z daňových úradov. Práve spolupráca s daniarmi je podľa Lipšica kľúčová pri takýchto typoch podvodov.

Špeciálne policajné jednotky vykonali desať bytových prehliadok. Zhabali listiny, počítače aj iné dôkazy. Našli aj nelegálne držaný samopal.

Šesť osôb obvinili zo založenia zločineckej skupiny aj z "podvodu pri škode veľkého rozsahu." Trestná sadzba je v tomto prípade až 15 rokov. Zvyšných 11 obvinili "len" zo založenia zločineckej skupiny.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu