Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Najlepšie platený slovenský športovec podniká so štátom: Vojaci jedia Hossove kačky!

Marián Hossa: Športovec aj biznismen Zobraziť galériu (2)
Marián Hossa: Športovec aj biznismen

BRATISLAVA - Podnikateľského ducha v sebe pred časom našiel jeden z našich najznámejších hokejistov, hráč NHL Marián Hossa. Napriek tomu, že za Atlantikom zarába milióny, rozhodol sa prilepšiť si aj v rodinnom biznise s mrazenými polotovarmi. Pomáha aj otec. Jeho firma v uplynulých dňoch podpísala lukratívnu zmluvu so štátom.

Podľa informácií z Centrálneho registra zmlúv firma, v ktorej má hokejista polovičný podiel, podpísala zmluvu aj s armádou a vojenským jednotkám dodáva kurčatá aj kačky. Za svoje služby zinkasuje takmer 330-tisíc eur. 

Potvrdil to aj hovorca rezortu obrany Milan Lukáš. "Ministerstvo obrany podpísalo rámcovú dohodu na dodávku hlboko zmrazeného a chladeného hydinového mäsa so spoločnosťou HO&PE Family, s.r.o 15. decembra 2011 so začiatkom plnenia od 1. januára 2012," uviedol. 

Hossa sa pridal ku svojmu bratrancovi Petrovi Peštovi a založili spolu firmu. Po celom Slovensku predávajú gastronomické výrobky, napríklad pirohy, či mrazenú hydinu.

Podnikateľské aktivity potvrdil aj samotný Hossa. Ako prezradil pre hnonline.sk, firmu považuje za rodinný podnik a má v nej polovičný podiel. "Ako obchodný riaditeľ u nás pôsobí aj Mariánov otec František,“ dodal pre portál jeho bratranec Pešta.
 
Marián Hossa je ako útočník Chicago Blackhawks takpovediac za vodou. Podľa magazínu ESPN totiž zarába najviac zo všetkých slovenských športovcov - 7,9 milióna dolárov ročne. Je však chvályhodné, že myslí aj obdobie po konci kariéry.
 
Rodinné podnikanie sa rozbehlo vo veľkom. Mariánovi teda želáme veľa šťastia v biznise. 
 
Výňatok zo zmluvy s armádou:

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu