Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Zákerný vrah svojej obeti (†86): Kriminálna polícia, chceme s vami hovoriť!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/PREŠOV - Za kriminalistu sa vydával mladík (20) z Veľkej Lomnice, ktorý na začiatku novembra zazvonil na dome u takmer 90-ročnej starenky. Nahovoril jej, že s ňou potrebuje súrne hovoriť. Bolo po zotmení a starenka ho nevidela dobre, požiadala ho teda, aby prišiel ku vchodovým dverám.

"Počas toho, ako išiel k dverám, zobral z dvora kameň nezistenej veľkosti a tvaru, pričom keď mu poškodená otvorila dvere, obvinený muž zaútočil a udrel ju kameňom do hlavy, načo spadla na zem," popisoval čin prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Starenka sa napriek zraneniam zdvihla a snažila sa prejsť cez chodbu dovnútra domu. "Kriminalista" ju nasledoval a v kuchyni jej prikázal, aby mu dala peniaze. Žena mala v peňaženke len 15 eur, ktoré si mladík privlastnil. Vrátil jej paňaženku a možno sa chystal odísť. Starenka sa však otočila a mladej beštii možno napadlo, že by bolo dobré zbaviť sa nežiadúceho svedka. 

"Opätovne ju udrel kameňom do hlavy, v dôsledku čoho spadla tvárou na zem, kde ju ešte niekoľko krát udrel kameňom do zadnej časti hlavy až zostala nehybne ležať na zemi. Obvinený muž nato prehľadal vedľajšiu izbu, avšak nič z nej neukradol. Preto prešiel do hosťovskej izby a cez okno vyšiel von a odišiel. Kameň, ktorým ženu usmrtil zobral so sebou a po chvíli zahodil do potoka. Žena v dôsledku úderov kameňom utrpela ťažké zranenia, ktorým na mieste podľahla," povedal hovorca.

Napriek tomu, že mladík sa snažil zahladiť aj ďalšie stopy a svoje zakrvavené veci spálil v neďalekom lese, policajti ho napokon odhalili. Včera skončil v putách. Za brutálnu vraždu a porušovania domovej slobody si môže posedieť až do konca života.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu