Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Dnes musím niekoho zabiť, musí niekto zomrieť, zakričal Adam a vraždil!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/BANSKÁ BYSTRICA - Beštiu v ľudskej koži spravil z mladého učňa Adama Dureca (18) alkohol. Spitý na mol sa potácal po Rimavskej Sobote a vyhliadol si bezdomovca Alexa (†39), ktorý popíjal na ulici s partiou kamarátov.

"Dnes musím niekoho zabiť, musí niekto zomrieť," bľabotal Adam a napadol bezdomovca. Zhodil ho na zem, kopal ho do hlavy a šliapal po nej. To mu nestačilo. Doráňaného muža vyzliekol, pretože chcel, aby zamrzol. Jeho obeť ťažkým zraneniam podľahla.

Tragédia sa odohrala ešte vo februári minulého roka. Netrvalo dlho a Adam skončil v rukách polície. Počas procesu s ním tvrdil, že bol opitý a vôbec netuší, prečo vraždil. Celú vec oľutoval.

Mal obrovské šťastie, že v čase útoku mu do plnoletosti chýbali dva mesiace, pretože mu hrozil až výnimočný trest. Súdili ho však ako mladistvého.

Súd sa skončil v stredu, napísal Plus 1 Deň. Adam vyviazol s pomerne miernym trestom, dostal sedem rokov a jeden mesiac. Definitívne o tom rozhodol banskobystrický krajský súd, ktorý zamietol učňovo odvolanie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu