Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Čakajú na zázrak

Lacko v rehabilitačnom centre väčšinou leží. Je úspech, ak sa vo vozíku sám udrží. Zobraziť galériu (2)
Lacko v rehabilitačnom centre väčšinou leží. Je úspech, ak sa vo vozíku sám udrží.

LEVICE - Človeku je do plaču! Školáka s plnou hlavou plánov osud neľútostne obral o možnosť hýbať rukami i nohami! Lacko Barzó (15) z Levíc padol z vodného sklzu na kúpalisku do bazéna tak nešťastne, že si zlomil chrbticu a poškodil miechu. Ochrnul a podľa lekárov vyhliadky na uzdravenie nie sú ružové. No Lackovi rodičia sa nechcú vzdať, a veria v zázrak.

Je horúci utorok 27. júna a Lacko má meniny. Vyráža s kamarátmi na kúpalisko Margita-Ilona. Po páde z 10-metrového vodného sklzu stráca okamžite cit v rukách i nohách. Vrtuľník ho preváža do nitrianskej nemocnice, potom na bratislavské Kramáre. Hospitalizujú ho so zlomeninou chrbtice, ktorého úlomok mu poškodil miechu. Chlapca operujú a v nemocnici trávi dva mesiace...

Dnes je Lacko v rehabilitačnom centre v Kováčovej. Rodičia stále veria, že lekári ešte synovi pomôžu. A ak nie oni, tak zázrak... „Musí vyzdravieť! Mal predsa toľko plánov. Dnes mal sedieť v prvom ročníku strednej strojárskej školy,“ hovorí zdrvená mama Jana. Lacko ochrnul od rebier dolu, nehýbe ani prstami na rukách. Najviac si želá, aby dokázal aspoň vyťukať číslo kamarátov na mobile. „Bol to asi môj osud,“ snaží sa utešiť mamu.

 
Čakajú na zázrak
Zobraziť galériu (2)
Život v Lackovej rodine sa od základov zmenil. Rodičia súrne potrebujú financie na synovu ďalšiu liečbu, aby mohli navštíviť čo najviac odborníkov. „Terajší pobyt v liečebni nám bude tri mesiace hradiť poisťovňa, potom si liečbu budeme musieť platiť sami. Zatiaľ nevieme, kde zoženieme peniaze. Manžel zarába ako vodič 12-tisíc korún a ja som bola s chlapcom celé mesiace v nemocnici,“ plače pani Jana, ktorá za synom cestuje každý deň vlakom z Levíc do Kováčovej 70 kilometrov.

Veria, že chlapcovi budú môcť kúpiť notebook, keďže k normálnemu počítaču sa nemôže posadiť. Potrebujú si tiež prerobiť byt na 5. poschodí tak, aby sa tam Lacko mohol dostať s vozíkom.

Čo vravia lekári?
Podľa lekára Mirona Malého z rehabilitačného centra v Kováčovej v doterajšej liečbe zatiaľ u Lacka veľké pokroky nenastali. Keďže má aj ohrozené dýchanie, treba dávať pozor, aby chlapec nedostal zápal pľúc. Po niekoľkých mesiacoch liečby však lekári po vyšetrení magnetickou rezonanciou chlapcov zdravotný stav opäť prehodnotia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu