Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Polícia priznala: Šéf bytovej mafie pracoval pre nás!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Policajné prezídium priznalo, že Jozef Drag, považovaný za šéfa obávanej bytovej mafie, bol konfidentom. S políciou údajne začal spolupracovať v dobe, keď bol na úteku, a chcel sa zbaviť členov gangu sýkorovcov, ktorí ho ohrozovali.

V októbri sa s bytovou mafiou začal megaproces, v ktorom si na lavicu obžalovaný sadlo hneď 13 ľudí, medzi inými aj Drag. Vinia ich z podvodov s pozemkami, bytmi a domami.

Boss v stredu na pojednávaní uviedol, že spoluprácu mu v roku 2006 ponúkol sám Jaroslav Spišiak, dnešný policajný šéf a vtedajší viceprezident.

Spišiak pre Sme uviedol, že Drag síce s políciou spolupracoval, ale ponúkol sa jej sám. „Rozhodol sa pomáhať eliminovať tých, kvôli ktorým v minulosti musel ujsť do zahraničia,“ uviedlo policajné prezídium. Údajne sa vrátil na Slovensko a infiltroval sa do gangu sýkorovcov, s ktorým spolupracoval jeho obchodný partner.

Policajným agentom sa mal stať v roku 2008. Drag na súde uviedol, že dostal novú identitu aj byt, čo polícia nepotvrdila. Argumentovala utajenými skutočnosťami.

Drag je za mrežami už dva a pol roka. Spolu s kumpánmi čelí obvineniam z podvodov v rokoch 2004 až 2007. "Skupina, ktorá falšovala občianske preukazy a namiesto majiteľov vodila k notárovi nastrčených ľudí, získala majetok za štyri milióny eur, pozemky v bratislavských Rusovciach, byt v Senici aj dom v bratislavskom  Starom Meste," dodáva denník Sme.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu