Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Bratislavský boss v putách: Našli mu arzenál zbraní aj opiáty za státisíce!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Macedónec Bujar S. (49), ktorý kontroloval výrobu a predaj tvrdých drog v Bratislavskom kraji, je za mrežami s obvineniami na krku. Pri rozsiahlej razii našli jeho laboratórium na výrobu heroínu a fentanylu, kilogramy nebezpečných drog aj poriadny zbrojný arzenál.

Okrem Macedónca zadržali a obvinili aj jeho pomocníka, Bratislavčana Jozefa V. (49). Čelia obvineniam z drogovej trestnej činnosti, z nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami.

Polícia prvýkrát udrela na Bujarov gang v auguste tohto roka. Za mrežami skončili dvaja muži, ktorí vyrábali novú nebezpečnú drogu, ktorá pomaly nahrádza heroín - fentanyl. Zaistená bola kompletná výrobňa a 4,3 kilogramy fentanylu v hodnote 240 tisíc eur.

"Polícia však ďalej pracovala, aby sa spravodlivosti nevyhol ani organizátor drogovej trestnej činnosti, ktorý cez svojich ľudí zásoboval nielen Bratislavský kraj, ale celé západné a južné Slovensko," konštatovala hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová. Policajné informácie nasvedčovali, že pravdepodobným organizátorom je práve Bujar.

Policajti vykonali päť domových prehliadok a šesť prehliadok iných priestorov. Počas nich zaistili jednu útočnú pušku, tri samopaly, jednu samonabíjaciu pištoľ, slzotvorný granát, dve tritonové náložky, ktoré sa používajú v ozbrojených silách. Ďalej finančnú hotovosť 20.000 eur, 16 jednorazových dávok marihuany a približne 10 kg kryštalickej látky s obsahom paracetamolu, ktorý sa používa na riedenie drog.

Expertízne skúmanie potvrdilo, že niektoré zbrane sú podľa zákona zakázané, to znamená, že podliehajú povoľovaciemu konaniu. Obvineným hrozí desať až pätnásťročné väzenie a sú vo vyšetrovacej väzbe, dodala Baloghová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu