Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Beštiálny únos: Na tele omámeného starčeka (†90) hasili cigarety!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/PREŠOV - Až 20-ročný trest hrozí dvojici mužov, ktorým prisudzujú brutálny únos kežmarského dôchodcu Eugena Mudráka. Súd s nimi sa však vlečie. Ani dnes priliš nepokročil. Jeden z obžalovaných, Marek M., sa totiž vyhovoril na chorobu, druhý, Jan F., chce predvolávať ďalších svedkov.

Starčeka uniesli začiatkom septembra 2009. Pri jeho dome sa pristavilo auto s dvoma mužmi, z ktorých jeden sa predstavil ako zamestnanec hospicu. V ňom ležala Mudrákova dcéra, trpiaca nevyliečiteľnou Huntingtonovou chorobou.

Dvojica dôchodcu presvedčila, aby nasadol do ich auta. Tam mu ponúkli aj nápoj na "osvieženie". Pravdepodobne išlo o omamnú látku. Bezvládneho starčeka potom odviezli do jedného z bytov. Chceli od neho, aby podpísal zmluvu na predaj svojho rodinného domu.

Starček však prežil v tichej uličke takmer 60 rokov a zaťal sa. Únoscovia teda prikročili k mučeniu. Vtedy takmer 90-ročného starca kopali a na jeho tele hasili cigarety. Napokon jeho podpis získali. Spravili však chybu. Jeden z nich išiel požiadať Mudrákovu susedu, aby mu dala kľúče od domu. Starec ho vraj predal. Susede boli okolnosti podozrivé, preto kontaktovala políciu, ktorá neskôr mužov zatkla.

Hlavné pojednávanie s dvojicou sa začalo ešte koncom minulého roka. Žiaľ, Mudrák síce mučenie prežil, súdu sa však už nedožil. Skonal pár týždňov pred jeho začiatkom. Ktovie, koľko mu hrozný zážitok ukrojil zo života.

Na súde sa dnes vykrúcal druhý z obžalovaných, Ján F. Pred jeho začiatkom podal námietku voči zaujatosti a predpojatosti celého senátu a dôvody rozpísal na siedmich stranách. Priamo na pojednávaní však námietku stiahol.

Zároveň požiadal súd, aby vypočul ďalšieho svedka. Aké skutočnosti by mal objasniť, Ján nešpecifikoval, predloží ich vraj písomne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu