Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Čachre na ministerstve, za výhru v súťaži žiadali 3300 eur!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - O viac než 1 700 000 eur mala pripraviť štát skupina úradníkov z ministerstva obrany a ich známy, podnikateľ. Podľa polície sa nabaľovali na obchádzaní verejných súťaží. Za mastný úplatok vybavili, že vybraný uchádzač súťaž vyhral, aj keď nespĺňal podmienky.

Z machinácií pri verejnom obstarávaní obvinili dvoch bývalých funkcionárov ministerstva a podnikateľa Miroslava D.

"Polícia zistila, že v období od júla 2009 do júla 2010 zneužívali svoje postavenie a obchádzali zákonný spôsob verejnej súťaže. Podmienky štátnych zákaziek nastavili tak, aby ich mohli prideliť vopred dohodnutým súkromným spoločnostiam. Obaja riaditelia v tom čase komunikovali s uchádzačmi do súťaže prostredníctvom podnikateľa Miroslava D.," vysvetlila postup trojice hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová.

Podvodníci mali takto pripraviť štát o najmenet 1 730 000 eur. Jeden z bývalých riaditeľov mal aj svoju taxu. Za 3 300 eur sľuboval výhru v súťaži. Uchádzač nemusel spĺňať ani jej podmienky .

Niekoľkých predstaviteľov súkromných firiem obvinili z podplácania. "Polícia zadokumentovala úplatky v hodnote viac ako 67 tisíc eur, ktoré podnikatelia ponúkli a za vybavenie zákazky odovzdali Miroslavovi D.," uviedla hovorkyňa. Zatiaľ ich stíhajú na slobode, hrozí im však až 12-ročný trest. "Vyšetrovanie týmito obvineniami neskončilo," dodala Baloghová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu