Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Lakatoš napadol hrdinu z Povstania, dobil ho a okradol!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/BANSKÁ BYSTRICA – Hrdinskú minulosť starého pána (83) z Krupiny sa rozhodol zneužiť Lučenčan Milan Lakatoš (50). Navštívil ho a vydával sa za úradníka, ktorý mu prišiel odovzdať odmenu za účasť na protifašistickom odboji.

Udalosť sa stala ešte začiatkom mája 2006. Lakatoš sa spýtal dôchodcu Pavla, "či bol v povstaní, že dostane odmenu.“  Starý odbojár ho pustil na verandu a Lakatoš sa tváril, že vypisuje úradné tlačivá.

Dôchodca šiel po pokladničku, v ktorej mal doklady o účasti v odboji, peniaze, vkladné knižky aj šperky. Lakatoš sa však naraz objavil v dome a pokladničku mu zobral.

Dôchodca sa bránil barlou, ale podvodník ho sotil o stenu. Dôchodca sa udrel a upadol do bezvedomia. Pri páde si pomliaždil ľavý lakeť.

Policajti násilníka vypátrali. Pomohol im v tom poštový doklad, ktorý zostal na mieste činu a na ktorom sa našli Lakatošove odtlačky. Ten aj tak tvrdil, že je nevinný.

Súdy mu však neverili. Pôvodne dostal šesť rokov, ale odvolal sa a krajský súd v utorok zmiernil jeho trest na tri roky za mrežami. Zohľadnil, že Lakatoš sa napokon priznal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu