Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Ruda si mal nahrabať ešte o 1,44 milióna eur viac!

Jaromír Ruda Zobraziť galériu (2)
Jaromír Ruda

BRATISLAVA/POPRAD - Jaromír Ruda (43) je muž, zodpovedný za spackanú olympiádu pre nepočujúcich, ktorá spôsobila medzinárodný škandál. Údajne si na nej pekne "zarobil," čo však nemusí byť jeho jediný hriech. Polícia ho teraz obvinila z ďalších 11 skutkov!

Ako informovala hovorkyňa policajného prezídia enisa Baloghová, vyšetrovateľ Úradu boja proti korupcii rozšíril obvinenie z podvodu o ďalšie skutky. Suma, ktorú si mal nahrabať pri organizácii športových podujatí, má byť ešte o 1,44 milióna vyššia.

Policajti zistili, že si požičal od najmenej štyroch spoločností 10 miliónov eur. Peniaze doposiaľ nevrátil, ani riadne nezdokladoval ich použitie. So spoločnosťami uzavrel zmluvy o spolupráci pri rekonštrukčných prácach zimných štadiónov v Poprade a Kežmarku.

Podľa Baloghovej tiež vylákal najmenej milión eur od zástupcov jednotlivých medzinárodných výborov deaflympijských hier a nepoužil ich na sľúbený účel.

V týchto dňoch polícia zistila ďalší prípad, kedy financie vo výške takmer 600 tisíc eur na výstavbu zimného štadióna v Liptovskom Mikuláši skončili na jeho účte. Opäť ich nepoužil na určený účel.

Ruda mal podľa polície ešte širší "záber". "Napríklad v roku 2009 to boli 1. majstrovstvá sveta nepočujúcich hokejistov v Kanade a majstrovstvá v lyžovaní nepočujúcich športovcov v Jasnej," vymenúva Baloghová.

Na prípravu týchto podujatí si mal podľa nej požičať, prípadne na určitý účel vyžiadať, najmenej od štyroch osôb a piatich spoločností takmer 840 tisíc eur. Samozrejme, ani tieto peniaze nepoužil, tak, ako mal.

Po ďalších obvineniach sa suma, ktorú mal získať, dohromady vyšplhala na približne 12,5 milióna eur, za čo mu hrozí trest až na 15 rokov. V súčasnosti je vo väzbe.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu