Streda12. jún 2024, meniny má Zlatko, zajtra Anton

V procese s Mikulášom Č. konfrontovali dvoch svedkov

Mikuláš Č.
Mikuláš Č.

PREŠOV - Pred senátom Okresného súdu v Prešove v procese s Mikulášom Č. a ďalšími dvoma obžalovanými boli dnes konfrontovaní svedkovia Alexander H. a Ladislav S., ktorý mu údajne pripravil fiktívnu výpoveď.

Obidvaja svedkovia trvali na svojej výpovedi. Ladislav S. vyhlásil, že nikdy "Šaniho" nenavádzal na krivú výpoveď a osobne nepoznal zavraždených Petra Klešča ani Jána Kromku, ktorých smrti sa týka toto pojednávanie. Alexandra H. nazval klamárom, intrigánom a nehodnoverným človekom, na ktorého ešte dnes podá trestné oznámenie za krivé obvinenie.

"To, čo povedal, je účelové, nehodnoverné. Išiel cielene za tým, aby získal finančnú výhodu. Všetky jeho terajšie výpovede sú výplodom jeho fantázie," uviedol pred súdom Ladislav S. Súčasne poprel akékoľvek prepojenie na SIS a na exprezidenta Policajného zboru Antona Kulicha, z čoho ho obvinil Alexander H.

Na svojej výpovedi z 11. októbra dnes rovnako trval aj svedok Alexander H. Zopakoval, že na krivú výpoveď ho naviedol Ladislav S., ktorý ho zastrašoval smrťou i smrťou blízkych príbuzných. Motívom mala byť snaha Ladislava S. vyprodukovať také dôkazy, ktoré by obstáli pred súdom, aby Mikuláš Č. sa nedostal na slobodu. Alexander H. uviedol, že Ladislav S. ešte v roku 2002 zhromažďoval kompromitujúce materiály, "aby mohol vydierať ľudí a robiť intrigy." Pojednávanie pokračuje aj popoludní, na žiadosť prokuratúry majú byť vypočutí štyria policajní vyšetrovatelia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu