Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Chcú prerobiť centrum Bratislavy

Takto videli Kamenné námestie generácie Bratislavčanov a turistov. Do roku 2010  by sa to malo zmeniť.
Takto videli Kamenné námestie generácie Bratislavčanov a turistov. Do roku 2010 by sa to malo zmeniť.

BRATISLAVA - Kamenné námestie zmení svoj výzor. Budovu bývalého obchodného domu Prior, teraz Tesco, britský investor obstaví obchodnými galériami. Tam, kde stojí hotel Kyjev, vyrastú dva luxusné hotely - päťhviezdičkový a štvorhviezdičkový.

Projekt s pracovným názvom Centre Plaza počíta s dvoma hotelmi v tvare zrezaných ihlanov. Na Špitálskej ulici vyrastie polyfunkčný objekt s administratívnymi priestormi a luxusnými apartmánmi. Tieto tri budovy vytvoria takzvané átrium so sklenenou kupolou. Odtiaľ povedie vchod do kina a kaviarne. Pod celým komplexom budú štvorpodlažné podzemné garáže.

Výstavba Centre Plaza je zatiaľ v plánoch. „Britská spoločnosť špecifikovala podrobnosti projektu. Všetko je momentálne vo fáze rokovania a úvah. Zatiaľ som však nevidel žiadne nákresy,“ povedal hlavný architekt Bratislavy Štefan Šlachta. Britská spoločnosť už vlastní hotel Kyjev a intenzívne spolupracuje s manažmentom Tesco Stores na Slovensku. Do projektu Centre Plaza chcú Briti investovať 7 miliárd korún. Výstavba zaplní 30-tisíc štvorcových metrov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu