Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Havlov stav sa komplikuje: Výrazne schudol, ruší cesty

Václav Havel na premiére filmu Odcházení vo viditeľne zlom zdravotnom stave. Zobraziť galériu (2)
Václav Havel na premiére filmu Odcházení vo viditeľne zlom zdravotnom stave.

BRATISLAVA – Obavy o zdravie posledného československého a prvého českého prezidenta Václava Havla (74) rastú. Po tom, čo bol v marci hospitalizovaný v nemocnici a o dva týždne neskôr pri premiére svojho filmu Odcházení spadol na pódiu v pražskej Lucerne, hrozí, že kvôli zhoršujúcemu sa stavu nepríde odprezentovať svoju novú snímku na festival Pohoda.

Na trenčiansky hudobný festival, ktorý sa začiatkom júla koná už po 14. raz, sa chystal aj exprezident Havel. Podľa našich informácií sa však jeho zdravotný stav nevyvíja najlepšie, čomu má nasvedčovať aj úbytok na jeho hmotnosti. V ostatnom čase mal schudnúť až 16 kilogramov, kvôli čomu mimoriadne zoslabol a preto sa na tohtoročnej Pohode s veľkou pravdepodobnosťou nezúčastní.

Havel Pohodu navštívil už v roku 2008 a bol ňou naozaj očarený. „Nevychádzam z údivu – od rána do večera. Som fascinovaný atmosférou takej pospolitosti, ktorú do istej miery poznám z iných festivalov. Ale žiadny nie je takýto veľký a bohatý z tých, ktoré poznám a ktoré som navštívil,“ povedal vtedy pred novinármi. V marci českého exprezidenta hospitalizovali kvôli zápalu dýchacích ciest. Dva týždne nato si však nechcel nechať ujsť premiéru svojho filmu Odcházení v pražskej Lucerne, kde došlo k nešťastnému pádu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu