Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Jakšíkovcov obvinili z prania špinavých peňazí!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Troch mužov z údajnej mafiánskej skupiny jakšíkovcov dnes vzali do väzby a obvinili z prania špinavých peňazí a "iných trestných činov." Zvyšok z osemčlennej skupiny, ktorú zadržali 24. mája, si na svoj osud ešte chvíľu počká.

Okresný súd v Bratislave dnes vzal do väzby mužov s iniciálkami M. R., M. B. a M. V., informoval hovorca Pavol Adamčiak. Dôvodom bola obava z toho, že by mohli ovplyvňovať svedkov, pokračovať v trestných činoch, alebo utiecť. Trojica podala sťažnosť. Sudca okresného súdu v najbližšom čase rozhodne aj o zvyšných zadržaných mužoch.

Kukláči z Úradu boja proti organizovanej kriminalite v utorok 24. mája zadržali osem mužov podozrivých z "násilnej, majetkovej a ekonomickej trestnej činnosti".

Policajti tiež vykonali domové a iné prehliadky, aby zaistili dôkazy. V ich rukách mal skončiť aj jeden z bossov jakšíkovcov.

Expolicajt Libor Jakšík figuruje v mafiánskych zoznamoch, ktoré v roku 2005 unikli z polície. Jeho meno sa objavilo aj v súvislosti so sporom o minerálny prameň Mitická.

Ako informovala hovorkyňa generálneho prokurátora Jana Tökölyová, "v trestných veciach obvinených Libora J. a spol. podali prokurátori Odboru osobitného určenia generálnej prokuratúry 25. a 26. mája návrhy na vzatie do väzby na šiestich obvinených."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu