Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Požiar v Smrečine sa podaril uhasiť, polícia začala vyšetrovanie

Požiar výrobnej haly Zobraziť galériu (9)
Požiar výrobnej haly (Zdroj: Topky.sk)

BANSKÁ BYSTRICA - Požiar výrobnej haly banskobystrickej drevárskej firmy Smrečina Hofatex, ktorý sa vznietil včera popoludní, sa už hasičom podarilo zlikvidovať.

Ako pre uviedol vedúci oddelenia operačného riadenia a integrovaného záchranného systému krajského hasičského riaditeľstva v Banskej Bystrici Erik Piater, veliteľ zásahu vyhlásil likvidáciu o 19:30 a postupne sa už na základňu vrátili všetky jednotky.

K požiaru došlo v piatok 20. mája okolo 15:40 z doposiaľ presne nezistených príčin. Horieť začali sušiace strojné zariadenia, následkom čoho boli poškodené aj fasády budovy, časti výrobkov a okien. Podľa odhadu majiteľa požiar spôsobil škodu za zhruba 10-tisíc eur, príčinu jeho vzniku ešte nezistili. Zranený nebol nikto, zamestnanci firmy opustili výrobnú halu hneď po vzniku požiaru.

Zasahovalo tu 30 príslušníkov HaZZ z Brezna, zo Zvolena, z Banskej Bystrice a zo Žiaru nad Hronom. K dispozícii mali 12 kusov techniky.

Požiar výrobnej haly banskobystrickej drevárskej firmy Smrečina Hofatex začala vyšetrovať polícia. "Poverený príslušník začal trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovania cudzej veci," informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.
      
V areáli bývalého drevospracujúceho podniku Smrečina vypukol požiar aj v máji 2009. Zachvátil expedičný sklad hotových výrobkov tej istej firmy, v ktorej horelo aj dnes. Na lokalizáciu požiaru a jeho uhasenie museli banskobystrickí hasiči taktiež privolať posily. Zlikvidovať sa ho podarilo až na druhý deň.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu