Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Smrečinu zachvátili plamene, presne ako pred dvoma rokmi!

Požiar v Smrečine Zobraziť galériu (10)
Požiar v Smrečine

BANSKÁ BYSTRICA - V areáli drevárskej fabriky Smrečina v Banskej Bystrici vypukol dnes popoludní rozsiahly požiar. Plamene zasiahli výrobnú halu, kde sa sušilo aj rezivo. V závode horelo aj presne pred dvoma rokmi – 19. mája 2009.

Požiar sa v Smrečine rozhorel okolo 15.30 hod. Hustý dym bolo vidieť z viacerých častí mesta, ale aj z okolitých obcí. Do areálu už o pár minút smerovalo niekoľko hasičských cisterien a vysokozdvižné plošiny. „Pri požiari zasahovalo 17 hasičov z Banskej Bystrice, Zvolena a Brezna,“ povedala hovorkyňa hasičov Bibiana Bendíková.

Po viac ako hodine sa plamene podarilo dostať pod kontrolu, dym sa však z okien haly valil oveľa dlhšie. Z brehu rieky Hron si nezvyčajné divadlo prišli pozrieť desiatky Banskobystričanov.

Pri požiari nebol nikto zranený, ale zatiaľ nie sú známe ani jeho príčiny. „Polícia čaká na vyjadrenie zisťovateľa príčin požiarov. Keď ho budeme mať, potom rozhodneme o ďalšom postupe,“ povedala hovorkyňa policajného zboru Mária Faltániová. Doteraz preto nie je známa ani výška škôd.

V Smrečine horelo aj presne pred dvoma rokmi a hoci polícia vtedy začala trestné stíhanie pre všeobecné ohrozenie, nakoniec ho musela prerušiť. Príčinou požiaru bolo samovznietenie materiálu.

Požiar Smrečina

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu