Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V lesoch pri Kysaku našli rozkúskované ženské telá!

V Kysaku zasahovali desiatky policajtov Zobraziť galériu (8)
V Kysaku zasahovali desiatky policajtov

BRATISLAVA - Improvizovaný oltár a plytké hroby, v nich rozkúskované ženské telá! Taký bol nález policajtov, ktorí dnes nadránom prehľadávali lesy neďaleko Kysaku. Oblečenie na jednej z obetí zodpovedalo tomu, čo mala mať na sebe nezvestná Lucia (20) zo Sniny, uviedol policajný šéf Jaroslav Spišiak. O dievčati sa uvažovalo ako o jednej z obetí "kysackého kanibala".

Informácie, ktorými sa policajti riadili, pochádzali z počítača Mateja Čurka († 42), obvineného z prípravy vraždy a podozrivého z kanibalizmu. Polícia na základe GPS súradníc, ktoré boli v počítači, dorazila do lesov neďaleko Kysaku. Dnes skoro ráno sa tam našiel improvizovaný oltár, rôzne pracovné nástroje a plytký hrob s dvomi ženskými telami. Uviedol to dnes policajný prezident Jaroslav Spišiak.

"Identifikovali sme hrob, v ktorom sme našli pozostatky dvoch ženských tiel pochovaných v plytkom hrobe a prikrytých fóliou. Konštatovali sme, že sa jedná o dve telá ženského pohlavia, ktorým boli oddelené niektoré časti tela," povedal Spišiak s tým, že chýbajúce časti tiel zodpovedal fotografiám, ktoré Čurko e-mailom posielal do Švajčiarska. Stav tiel nechcel s ohľadom na príbuzných špecifikovať. „Myslím si, že to nie je vhodné,“ vyhlásil.

Jedno torzo ženského tela bolo nahé, na druhom boli časti oblečenia, ktoré majú zodpovedať popisu vecí nezvestnej Lucie. Polícia okrem toho objavila "miesto v lese so sviečkou, kvázi malý oltár".

"Na skrytom mieste sme našli skoby a laná, ktoré podľa mailovej komunikácie obvinený Čurka používal na vyviazanie obetí a aj čakan," dodal Spišiak. Policajní experti budú teraz pracovať na identifikácii tiel, ako aj rekonštrukcii priebehu vrážd.

Spišiak nepriamo potvrdil aj informácie o kanibalizme, ale do podrobností zachádzať nechcel. Pripustil však, že existujú dôkazy. „O tom by som mohol hovoriť, že existujú, ale vzhľadom na to, že hlboko súcitím s pozostalými, tak o tom nebudem teraz hovoriť,“  vyhlásil. Polícia predpokladá, že vraždil len jeden páchateľ. Spišiak sa ale vyhol odpovedi na otázku, či očakáva vypátranie ďalších obetí.

Verejnosť sa o Čurkovi dozvedela po policajnom zásahu v utorok 10. mája. Údajný kanibal sa predtým skontaktoval so švajčiarskym samovrahom a sľúbil mu, že ho zabije, okorení, rozštvrtí a zje.

Potom, ako Švajčiarovi Čurko poslal fotografie svojich obetí, samovrah sa zľakol a všetko oznámil svojej polícii. Namiesto neho do Kysaku vlakom pricestoval agent slovenskej polície a stretol sa s Čurkom. Ten mal pri sebe veľký plecniak a potvrdil, že má pri sebe pílky, nože, korenie, ako aj tabletky, ktorými ho mal uspať skôr než ho zavraždí. 
 
Keď chceli policajti muža v utorok zatknúť, strhla sa prestrelka. Zranenia utrpel kukláč aj páchateľ. Čurko zomrel dva dni po incidente, 12. mája. Policajt stále leží v košickej nemocnici. Jeho zdravotný stav sa zlepšuje, už ho odpojili od dýchacích prístrojov a komunikuje.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu