Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Šťastný chce ukradnuté dresy späť, ponúka 10 tisíc

Šťastný je z krádeže v poriadnom šoku
Šťastný je z krádeže v poriadnom šoku

BRATISLAVA - Veľkú odmenu sľubuje za svoje dresy hokejová legenda a europoslanec Peter Šťastný. Ku piatim dresom, ktoré mu ukradli z budovy ministerstva zahraničných vecí, má citový vzťah. Pripomínajú mu vybojované zlato a zážitky zo šampionátov.

Šťastný si nedokáže predstaviť, že by sa dresy, ktoré si niekto "požičal" počas Hokejovej noci z nedeľe na pondelok, vôbec nenašli. "Jeden takýto dres sa predáva za 5000 dolárov, možno viac, ale pre mňa to má ďaleko väčšiu hodnotu," uviedol dnes. "To sú zberateľské hodnoty, ako handra to má hodnotu, ja neviem, možno 15 eur." Tomu, kto mu ich vráti, ponúka odmenu 10 tisíc eur.

Hokejová legenda si nemyslí, že zo strany MZV zlyhali bezpečnostné opatrenia. "Bolo tam zo desať strážnikov, tam to bolo zabezpečené zo všetkých strán. Niekto si robí žarty a chce ukázať, že si môžu robiť v tomto štáte, čo chcú." Krádež mu nahlásili tí, ktorí si dresy požičali. "Boli v šoku, všetci boli v šoku, lebo tí ľudia rozumejú, akú majú hodnotu," opísal Šťastný.

Dresy neboli vystavené vo vitríne, boli naaranžované voľne spolu s hokejkami, tie však nezmizli. "Našťastie zlaté medaily a zlatý prsteň boli zavreté v takom poklope," povedal hokejista.

Dresy zmizli z bratislavského Palugyayovho paláca. Najprv boli vystavené počas nedeľňajšieho Dňa otvorených dverí a na Hokejovú noc ich zniesli do podzemia.

Prípad začala riešiť nielen polícia, ale aj ministerstvo. "Okamžite sa začalo interné vyšetrovanie a zároveň bolo podané trestné oznámenie na neznámeho páchateľa," povedal hovorca rezortu diplomacie Ľuboš Schwarzbacher.

Dlhoprstí sa počas majstrovstiev sveta poriadne činia. Okrem Šťastného stihli okradnúť Pavla Demitru, dánsky tím, kanadských aj fínskych fanúšikov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu