Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Pol roka po Valkovej vražde: Jeho hrob konečne vyzerá dôstojne!

Valkov náhrobok je štandardný Zobraziť galériu (5)
Valkov náhrobok je štandardný

BRATISLAVA - Dnes je to presne pol roka, čo Slovenskom otriasla šokujúca správa o vražde právnika Ernesta Valka. Po trapase s jeho hrobom sa jeho blízki posnažili a teraz konečne vyzerá ako dôstojné miesto posledného odpočinku. Policajný prezident chváli nasadenie mužov zákona, ktorí prípad vyšetrujú.

Začiatkom roka bol hrob známeho advokáta ešte veľmi zanedbaný, dnes je to už úplne inak. Miesto je upravené, týči sa nad ním úplne nový náhrobný kameň. Aj keď ide o prominenta, nie je to žiadny luxusný kúsok, ktorý by na seba pútal zbytočne pozornosť. Skôr ide o štandardný náhrobok.  Pribudla však aj dlažba a lavička. Vo váze nechýbajú čerstvé kvety. Okolie je vyčistené. Prekvapujúce však je, že sa jedná o dvojhrob, ktorý si tradične zabezpečujú manželia. Valko však bol už niekoľko rokov rozvedený.

Napriek tomu, že prípad bol výrazne medializovaný, polícii sa stále nepodarilo nájsť páchateľa tohto brutálneho činu. Minister vnútra Daniel Lipšic aj policajný prezident Jaroslav Spišiak sa k vyšetrovaniu odmietajú vyjadrovať s odôvodnením, že ho nechcú zmariť. Na naše prekvapenie však Spišiak vyšetrovateľov tohto prípadu chváli aj napriek tomu, že museli vykonať viacero doobhliadok. Pri jednej z nich sa dokonca našla zbraň. Bezpečnostný analytik Milan Žitný túto chybu označil ako vážnu, Spišiak však s odstupom času hodnotí prácu policajtov pozitívne. „S tým, že sa vraždu doposiaľ nepodarilo objasniť, samozrejme nie som spokojný. Spokojný som však s nasadením, taktikou, metodikou vyšetrovania policajtov, ktorí toto vyšetrovanie vedú,“ vyhlásil policajný prezident. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu