Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Spišiak acetón pri Valkovej vražde nepotvrdil

Policajti vo Valkovom dome v Limbachu
Policajti vo Valkovom dome v Limbachu

BRATISLAVA - Vyšetrovateľ stále pracuje s viacerými motívmi vraždy známeho advokáta Ernesta Valka. Uviedol to dnes policajný prezident Jaroslav Spišiak. Doposiaľ podľa neho vypočuli 42 osôb.

Polícia vykonala jednu základnú a štyri dodatočné obhliadky miesta činu. Zaistila 107 stôp, v súčasnosti prebiehajú expertízne skúmania, povedal Spišiak. „Množstvo dodatočných obhliadok nie je dôkazom toho, že sme niečo odflákli, ale dôkazom toho, že sme všetky možnosti včas analyzovali a okamžite vykonávali patričné trestnoprocesné úkony,“ vyhlásil.

Možnú prítomnosť acetónového zápachu na mieste činu, o ktorej informovali niektoré média, Spišiak ani nepotvrdil, ani nevyvrátil. „Čo sa týka acetónu, ten nemôžeme potvrdiť, nemáme na to dostatočné penzum dôkazov," povedal.

"Okrem trestnoprocesných výsluchov bolo vykonaných niekoľko stoviek operatívnych vyťažovaní osôb, ktoré smerujú k tomu, aby sme vytvorili patričný základ k trestnoprocesnému dokazovaniu a objasňovaniu tejto vraždy," dodal dnes policajný prezident.

Trestné stíhanie začali 9. novembra, skutok je definovaný ako obzvlášť závažný zločin vraždy. Právnika Ernesta Valka zastrelil neznámy človek v pondelok 8. novembra večer v jeho rodinnom dome v Limbachu.

Polícia sa rozhodla nezverejňovať detaily vyšetrovania, aby zabránila jeho možnému zmareniu. Minister vnútra Daniel Lipšic niekoľkokrát verejne odmietol komentovať medializované špekulácie okolo násilnej smrti advokáta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu