Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Minulosť sa zopakuje: Slotovi a Belousovovej hrozí politická smrť!

Slota a Belousovová
Slota a Belousovová (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Rozhodnutie Anny Belousovovej založiť novú stranu bude viesť k jej zdrvujúcej porážke a zničí aj SNS. Na tomto názore sa zhodli politológ a sociológ. Podľa nich sa história zopakuje a povedie ku koncu národných strán u nás.

Národniari Jána Slotu nechcú komentovať Belousovovej rozhodnutie, že začne zbierať podpisy na vznik novej strany. „Želáme jej všetko dobré, ale jej aktivity už nemáme dôvod komentovať,“ reagovala hovorkyňa SNS Jana Benková. Podľa politológa Miroslava Kusého je zrejmé, že obom stranám hrozí pád pod prah zvoliteľnosti. „Oni tou skúsenosťou už raz prešli a bolo to pre nich zdrvujúce. Hrozí ten istý debakel. Slota sa dostal do parlamentu len tak-tak a nemá zaručené, že sa tam vráti v budúcnosti. Obe strany zrejme skončia mimo parlamentu,“ povedal nám.

S Kusým súhlasí aj sociológ Pavel Haulík z agentúry MVK, ktorá pravidelne prináša prieskumy verejnej mienky. „Existuje precedens z minulosti, keď boli dve národné strany a nedostala sa do parlamentu ani jedna. A myslím, že voliči sa budú po tejto skúsenosti držať skôr značky. Preto Belousovovej šance vidím ako minimálne a o niečo lepšie na tom zostane SNS. Ale pravdou je, že ani tá nemá istotu, že získa nad 5 percent. Veľa voličov prešlo totiž k Smeru,“ myslí si Haulík. Hádky Slotu a Belousovovej už v minulosti spôsobili rozpad strany. Slota si založil v roku 2001 Pravú SNS. Obaja sa vtedy vulgárne urážali cez médiá.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu