Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Modelka Gašparovičová: Exkluzívne foto prvej dámy z roku 1960!

Prvá dáma takto pózovala Zobraziť galériu (4)
Prvá dáma takto pózovala

BRATISLAVA – Manželka prezidenta Ivana Gašparoviča Silvia mohla byť svetoznáma modelka. Ako sa Topkám podarilo zistiť, v minulosti si túto prácu dokonca vyskúšala. Ešte v roku 1960 nafotila editoriál pre vtedy najznámejší módny časopis. Podarilo sa nám získať exkluzívne zábery prvej dámy.

K foteniu sa Gašparovičová dostala cez priateľku. Tá ju oslovila počas štúdia na Slovenskej vysokej škole technickej s ponukou pózovať na pár záberoch pre časopis Móda. Zaujímavé je, že fotografom bol svetoznámy Karol Kállay, čo ju presvedčilo, že to skúsi. „Bolo to v roku 1960. V marcovom vydaní ′V čom uvítame jar′, som na jednej skupinkovej fotografii,“ prezradila nám prvá dáma spomienky na prvé fotenie.

Zároveň však bolo aj posledné, pretože popri štúdiu si nenašla už na ďalšie čas. Kvôli tomu dokonca vraj za spomínané fotenie ani nedostala honorár. „Veľmi ma táto práca nenapĺňala, bolo to náročné na čas popri štúdiu, takže som to rýchlo vzdala,“ povedala nám. Gašparovičová priblížila, že fotografovanie trvalo celé popoludnie. „Bolo to v knižnici s témou ′Kultúrne prostredie - kultúrne oblečenie′, čo bolo pre mňa prijateľné prostredím aj oblečením,“ uviedla. Vraj by si túto prácu už nevyskúšala.

K móde má však pozitívny vzťah, rada si pozrie módne časopisy a aj prehliadky. „Vždy som sa obliekala podľa módnych trendov, čo platí do dnes, primerane k môjmu postaveniu. Kedysi, keď v obchodoch nebol veľký výber, som si pekné veci ušila pre seba aj pre deti, a dokonca som sa vydávala vo vlastnom modeli. Bol to biely kostým, ktorý som si náhodou krátko predtým ušila. A madeirovú svadobnú blúzku som si ušila za deň,“ dodala. Odkedy je manželkou prezidenta, musí sa viac venovať aj šatníku. So svojou návrhárkou Jankou Černákovovou výber oblečenia vždy konzultuje.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu