Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Polícia prekazila stretnutie extrémistov

Medzi zadržanými extrémistami bolo aj šesť žien. Zobraziť galériu (2)
Medzi zadržanými extrémistami bolo aj šesť žien.

BANSKÁ BYSTRICA - Policajti si posvietili na extrémistov! Asi štyridsať ľudí, ktorí sa netaja svojimi sympatiami k fašizmu, sa stretlo v obci Turecká pri Banskej Bystrici. Polícia skupinu, v ktorej boli ženy i mladiství, niekoľko dní monitorovala a kukláči na stretnutí zatkli a predviedli na výsluch tridsaťšesť osôb.

„Nerobili sme nič zlé. Varili sme guláš, počúvali hudbu a rozprávali sme sa,“ povedal jeden z účastníkov celoslovenského stretnutia neonacistov. Podľa našich informácií bola väčšina účastníkov pod vplyvom alkoholu či drog. Vyzlečení do pása tancovali, ukazovali potetované fašistické znaky na telách a popritom neustále hajlovali.

Majiteľ chaty, v ktorej sa skupina stretla, o ničom nevedel, uviedol len, že si to objednali ľudia pre uzavretú spoločnosť. Polícia obvinila sedemnásť ľudí za trestný čin podpory a propagácie skupín smerujúcich k potláčaniu základných práv a slobôd. ,,Hrozí im trest odňatia slobody na 1 až 5 rokov,” povedala Petra Babulicová, zástupkyň a ba nskobystrickej policajnej hovorkyne.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu