Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Zúfalá matka: Syn je nevinný!

Mária H. (47) je zúfalá, svojho syna, ktorého zadržala polícia, nevidela už tri týždne. Zobraziť galériu (3)
Mária H. (47) je zúfalá, svojho syna, ktorého zadržala polícia, nevidela už tri týždne.

KOŠICE - Mária H. (47) z Košíc nevidela svojho jediného syna Petra (22) už tri týždne. Mladíka zadržala polícia na futbalovom zápase v Banskej Bystrici a spolu s ďalšími dvomi fanúšikmi ich obvinila z extrémizmu. Dôvodom mal byť transparent s textom Smrť Maďarom! Podľa matky však Peter s provokatívnym nápisom nemal nič spoločné, stál o niekoľko metrov nižšie. Ako dôkaz má aj fotografiu.

„Syn bol jednoducho v nesprávnom čase na nesprávnom mieste. O jeho zadržaní som sa dozvedela len z novín a od kamarátov, ktorí s ním boli na zápase. Ani nevedeli, aký incident sa nad nimi odohráva, Košičanov povzbudzovali v nižšom rade,“ vraví Mária H. To, že jej syn bol obvinený z extrémizmu a neznášanlivosti, ju šokovalo o to viac, že Petrovi starí rodičia hovoria plynule po maďarsky.

Matka veľa správ o synovi nemá, no z vyšetrovačky jej napísal, že je nevinný a dvoch ďalších obvinených, ktorí o päť-šesť metrov nad ním mali rozvinúť štvavý transparent, ani nepozná. „Neviem si to vysvetliť, polícia asi potrebovala nájsť nejakého páchateľa. Záhadou mi je aj list zo súdu, ktorý síce prišiel na našu adresu, no v ňom nás informujú, že do väzby vzali niekoho iného - jedného z ďalších spoluobvinených!“

Petra, ktorý pracoval ako robotník, už medzitým aj prepustili zo zamestnania. Incident sa odohral 26. augusta na futbalovom zápase Banská Bystrica - Košice, keď polícia okrem Petra zadržala aj Jozefa F. (17) a Jána K. (26) a obvinila ich z podnecovania k národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti. O konkrétnom dôvode, za ktor ý Petra zadržali, polícia neinformuje s tým, že prípad je v štádiu vyšetrovania.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu