Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Varehovi niekto vypustil 100 tisíc litrov vína: Škoda 500 tisíc!

Veľkopodnikateľ Vareha sedí za mrežami za daňový megapodvod
Veľkopodnikateľ Vareha sedí za mrežami za daňový megapodvod (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA/VEĽATY – Bývalému „kráľovi“ južného Zemplína pomaly ubúda z majetku. Neznámy záškodník mu totiž počas utorňajšej noci v jednom zo skladov vypustil 33-tisícové nádrže s vínom.

Na vínovú arómu, ktorá sa v stredu šírila blízkym okolím obce Veľaty, upozornili Varehovu priateľku Danielu Bodnárovú ľudia z motorestu. Keď sa potom so zlým tušením vybrala do vínového skladu, čakala tam na ňu obrovská spúšť. Celý sklad bol zaplavený tokajským samorodým suchým vínom a modrou frankovkou.

Bodnárová odhadla škodu, ktorá bola spôsobená vytečením 100-tisíc litrov vína, až na pol milióna eur. Vzácny mok nanešťastie nebol ani poistený, a tak Vareha s priateľkou budú musieť ničíve dôsledky "vínovej" škody znášať sami.

Varehova priateľka Daniela sa domnieva, že tajomný zlodej si chcel vziať iba niekoľko litrov, no ventil na nádrži sa mu nepodarilo zavrieť, a tak víno vyšlo nazmar. “Otvoril spodný ventil, asi to nevedel uzatvoriť a všetko víno vytieklo. Ten tlak to nepustil, muselo to striekať, 33-tisícové nádrže boli plné. Vytieklo aj tokajské samorodé suché biele víno,“ vysvetlila pre denník SME.

Víno tieklo už druhý raz odvtedy, čo sa Vareha dostal do väzenia. „Stalo sa to aj minulého roku, keď pána Varehu zadržali. Mesiac nato nám vytieklo 5-tisíc litrov. Vtedy to bola krádež ventilu,“ dodala Bodnárová. Polícia už začala trestné stíhanie pre prečin poškodzovania cudzej veci. Páchateľovi hrozí rok za mrežami.

Veľkopodnikateľa Mikuláša Varehu vinia z podvodov pri fiktívnych obchodoch, ktoré údajne robil medzi vlastnými viac ako 70 firmami. Daňový megapodvod údajne dosiahol celkovú sumu takmer 57 miliónov eur. Varehu väzobne stíhajú do marca minulého roka.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu