Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Výroky týždňa: O Cigánoch, vystrihovaní srdiečok a plamenných prejavoch

Národná rada SR
Národná rada SR (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Záver týždňa so sebou prináša i sumár TOP výrokov slovenských politikov, ktoré odzneli za uplynulých sedem dní. Topky vám ich ponúkajú každú nedeľu podvečer. Nezabudnite hlasovať v ankete o najlepší z nich!

8. marec – „Neznášam tých Cigánov, ktorí sa len priživujú a kradnú a tiež neviem, či práve tento medzi nich nepatrí. Napriek tomu, nikdy by ma ale nenapadlo tvrdiť tak niečo zvrátené ako Fico. Podľa Fica vlastne nie je podstatný skutok, aký kto spácha, ale kto ho spácha a hlavne, či obeť nie je náhodou Cigán. Podľa Fica preto nie sme pred zákonom rovní, ale my politici sme najrovnejší. Úbohé.“ Igor Matovič z Obyčajných ľudí reaguje na Roberta Fica, ktorý minulý týždeň obhajoval konanie Jána Kvorku, ktorý mal v roku 2006 zbiť a odvliecť mladého Róma.

9. marec – „Keďže spoločnosť podniká nepretržite, nemožno úplne vylúčiť, že pre druhotnú platobnú neschopnosť sa v nejakom období opäť krátkodobo ocitne na zozname dlžníkov.“ Vyhlásil to hovorca rezortu financií Martin Jaroš v súvislosti s firmou manželky Ivana Mikloša. Hovorca nevylúčil, že sa firma Miklošovej manželky znova objaví medzi dlžníkmi Sociálnej poisťovne.

9. marec – "Jeho dnešné vystúpenie bolo opäť len obvinením bez prezentácie dôkazov, čiže rovná sa len mediálnej bubline a jeho dobrému pocitu byť opäť raz v televízii." Reakcia SNS na vyhlásenia ministra vnútra Daniela Lipšica, podľa ktorých vyšetrovateľ požiadal prokuratúru, aby žiadala parlament o zbavenie poslaneckej imunity poslanca za SNS Igora Štefanova.

10. marec – „Kedysi každoročne vlastnoručne vyrábala darčeky pre svoju mamičku na MDŽ – vystrihovala srdiečka či ihelníčky.“ V súvislosti s premiérkiným trávením Medzinárodného dňa žien v detstve nám to v mene Ivety Radičovej prezradila riaditeľka Tlačového odboru Úradu vlády Ľubica Pilzová. 

10. marec – „Nemal som žiadne plamenné prejavy, to je pravda, ale podľa mňa práca poslanca nespočíva len v tom, ako veľa hovorí.“ Pre Topky to vyhlásil Maroš Kondrót zo Smeru. V parlamente totiž za sedem mesiacov svojho pôsobenia prehovoril spolu s ďalšími piatimi kolegami z ostatných strán len raz. Hneď prvý deň v práci počas sľubu poslanca.

11. marec – "Som rád, že pán Fico má teraz čas navštíviť firmu a vidieť stav, ktorý výrazne súvisí s jeho pôsobením, s dedičstvom, ktoré tam zanechal." Minister dopravy Ján Figeľ to uviedol v reakcii na vyhlásenia Roberta Fica po rokovaní s manažmentom Carga. Podľa ministra Ficovi mecenáši počas jeho pôsobenia v kresle premiéra vyciciavali Železničnú spoločnosť Cargo Slovakia.

11. marec – „V Líbyi v týchto chvíľach zomierajú ľudia a je tam genocída.“ Premiérka Iveta Radičová to pripustila na ceste do Bruselu tesne pred začiatkom mimoriadneho summitu lídrov Európskej únie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu