Piatok24. máj 2024, meniny má Ela, Vanesa, zajtra Urban

V4: Aktivisti niesli tortu, policajti v pohovotosti

Aktivisti s tortou Zobraziť galériu (3)
Aktivisti s tortou

BRATISLAVA - Aktivisti v maskách predsedov vlád Slovenska, Maďarska, Poľska aj Česka dnes oslavovali počas summitu krajín Vyšegrádskej štvorky 20 rokov jej trvania. Pre politikov, ktorí do Bratislavy prišli, pripravili tortu.

Okrem predsedov vlád V4 prišla aj nemecká kancelárka Angela Merkelová, šéf rakúskej vlády aj ukrajinský premiér. Najmä v súvislosti s Merkelovou boli prijaté prísne bezpečnoastné opatrenia.

Ľudia v Bratislave museli strpieť viacero dopravných obmedzení. Na Župnom námestí, pred budovou historickej Národnej rady, boli policajné zátarasy. Kvôli nim nepremávajú na tradičných trasách až do večerných hodín električky 1, 5 a 9.

Polícia v súvislosti so summitom zaznamenala aj kuriózny incident. Skoro ráno pristavila švoricu mladíkov s transparentom, pripomínajúcim penis. Nechcela im dovoliť, aby priebeh summitu narušili. Podľa iniciatívy Um! však išlo o mladých umelcov, ktorí o stretnutí politikov nič nevedeli, ponáhľali sa do galérie a pre policajnú kontrolu nestihli dokončiť inštaláciu.



V_4_ilustrak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu