Sobota8. jún 2024, meniny má Medard, zajtra Stanislava

Za záchranu topiaceho sa muža policajtov odmenili a povýšili

Odvčera mimoriadne povýšení petržalskí policajti Vít Mikulášek (28) a Peter Bahník (23) na mieste záchrany topiaceho sa.
Odvčera mimoriadne povýšení petržalskí policajti Vít Mikulášek (28) a Peter Bahník (23) na mieste záchrany topiaceho sa.

BRATISLAVA - Mal veľké šťastie! Reč je o Dušanovi Magovi (29) z Rusoviec. Z Čunovského jazera ho vytiahli petržalskí policajti Vít Mikulášek (23) a Peter Bahník (23). Zachránený už pracuje. Oboch policajtov včera mimoriadne povýšili a odmenili.

Neplavec Dušan Mago si na kúpanie ani na záchranu veľmi nepamätá. „Išiel som do vody a zatočila sa mi hlava,“ spomína na osudné kúpanie koncom minulého mesiaca v Čunovskom jazere. Skôr ako sa ponoril pod hladinu, rozčeril ju rukami. V tej chvíli boli na brehu dvaja policajti, ktorí si topiaceho sa všimli.

„Spočiatku sme si mysleli, že sa hrá. Pri vode sme však zbadali igelitku, topánky a uterák, pri ktorých nikto nebol. Preto sme okamžite skočili do vody,“ spomína Vít Mikulášek, ktorý s kolegom našiel nehybného na dne jazera v hĺbke niekoľkých metrov. „Bolo ho dobre vidieť, lebo mal biele brucho,“ dodal záchranca. „Vytiahli sme ho von, poskytli mu prvú pomoc a privolali záchranku,“ dodal druhý záchranár.

„Prebral som sa až v sanitke, netušil som, čo sa stalo,“ tvrdí Dušan Mago, ktorý sa dostal do opatery petržalských lekárov. Jeho stav bol niekoľko dní vážny. „Nedokázal som v sebe udržať potravu, schudol som sedem kíl. Som rád, že mi policajti zachránili život. Dúfam, že sa im budem mať možnosť poďakovať aj osobne,“ dodal Mago, ktorý pracuje ako pomocný záhradník. Oboch policajtov mimoriadne povýšili a dostali 15-tisícové odmeny.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu