Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Nitran žiadal 10-tisíc za výhru vo verejnej súťaži

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

BRATISLAVA - Priamo pri preberaní úplatku dnes zadržali mladého Ivana (21) z Nitry. Muž mal podľa polície sľúbiť konateľovi stavebnej firmy, že za drobnú "láskavosť" vybaví výhru v súťaži na výmenu okien nitrianskych bytov. Pýtal 10-tisíc, v obálke dostal polovicu.

Stavebná zákazka mala celkovú hodnotu až 180-tisíc eur, informovala hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová. Spoločenstvo vlastníkov bytov sa podľa nej dohodlo na výmene plastových okien. Vyhlásili verejnú súťaž a vytvorili komisiu, ktorá mala ponuky vyhodnotiť.

Do súťaže sa prihlásili dve spoločnosti. Nitrianska stavebná firma predložila bytovej komisii cenovú ponuku. Minulý týždeň vo štvrtok kanceláriu konateľa tejto spoločnosti navštívil Ivan J. Ako člen komisie na vyhodnocovanie ponúk v súťaži konateľovi prisľúbil vybavenie výhry za úplatok.

Tento prípad korupcie polícia zistila sama, uviedla hovorkyňa. Po Ivanovej návšteve oslovila konateľa spoločnosti, ktorý sa rozhodol s políciou spolupracovať. Úrad boja proti korupcii pripravil policajnú akciu. Dnes o 10:40 Ivan prišiel do kancelárie konateľa a žiadal 10-tisíc.

Od konateľa spoločnosti, už v pozícii agenta, dostal polovicu ako zálohu. Polícia muža zadržala priamo po prevzatí peňazí. Vyšetrovateľ ho obvinil z prijímania úplatku. Hrozí mu trest na dva až päť rokov. Stíhaný je na slobode.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu