Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Unikát Flašík: Na výberové konanie RTVS prišiel v bielych teniskách

Fedor Flašík: Kráľ bielych tenisiek
Fedor Flašík: Kráľ bielych tenisiek

BRATISLAVA – Známy reklamný mág Fedor Flašík vie ako zaujať. Pri včerajšom vypočutí kandidátov na riaditeľa RTVS opäť raz vynikal nad svojimi protivníkmi. Nielenže jeho revolučný projekt zaujal porotu, ktorá mu položila najväčší počet otázok, ale samotný podnikateľ zaujal aj outfitom, ktorý zvolil na túto oficiálnu akciu. Na rozdiel od kolegov prišiel v teniskách, s korálovým náhrdelníkom na krku a bez kravaty.

Flašík vystúpil s príhovorom ako ôsmy spomedzi devätnástich kandidátov. Krátko pred ním sa prezentovala aj súčasná šéfka a najväčšia favoritka Miloslava Zemková. Tá dokonca priznala, že sa jej trasú nohy, preto si radšej sadne. Flašík však predstúpil pred členov mediálneho výboru už tradične plný sebavedomia. Hneď na úvod dokázal rozosmiať publikum tým, že prišiel v bielych teniskách a začal hovoriť o potrebe návratu k tradičným hodnotám, ktoré v poslednej dobe ustúpili bulváru.

„Ja mám len biele tenisky, biele košele a biele hodinky. A obliekol som sa tak, aby som sa cítil pohodlne, lebo inak by sa to mohlo negatívne odraziť na mojom verbálnom prejave,“ reagoval manžel europoslankyne Moniky Flašíkovej-Beňovej. Reklamný mág zaujal okrem tenisiek hlavne víziou zlúčiť do novej inštitúcie okrem rozhlasu a televízie aj TASR. Takéto mediálne centrum novej generácie chce vybudovať na zelenej lúke.

Podnikateľ prekvapil aj poslanca a člena mediálneho výboru Tomáša Galbavého z SDKÚ, ktorý jeho projekt zaradil medzi šesť najlepších. „Flašík je známy tým, že jeho oblečenie je nekonvenčné a extravagantné. Je mi jedno, či bude nový riaditeľ šéfovať v bielych, červených alebo zelených teniskách. Dôležité je, či dokáže pomôcť televízii,“ reagoval.

Zemková má rada večerníčky

Súčasná šéfka RTVS, ktorá je podľa neoficiálnych správ najhorúcejšou kandidátkou na post nového riaditeľa, zaujala originalitou. Poslancom pripravila video, na ktorom plávali žraloky a názorne ukázala, ako padne na dno rozhlas a televízia, ak nezvolia ju. Pohrozila, že jedine verejnoprávna inštitúcia zaručuje vysielanie Večerníčkov. „Keď chcete pozerať dobrú kriminálku alebo film, môžete zapnúť Markízu alebo JOJ, ale keď chcete uspať svoje dieťa, môžete si zapnúť jedine STV,“ vyhlásila. Keď sme sa jej pýtali, či má svoj obľúbený Večerníček, s úsmevom odpovedala, že áno. „Nemôžem vám prezradiť názov, ale je kreslený,“ dodala s úsmevom.

Kandidáti na post generálneho riaditeľa RTVS:

Peter Abrahám
Vladimír Burianek
Dušan Davidov
Ján Derďák
Róbert Filipp
Fedor Flašík
Ján Füle
Martin Gajdoš
Pavel Jacz
Marián Ostatník
Peter Puškár
Margita Repková
Vladimír Seman
Jaroslav Rezník
Marián Šinkovič
Tibor Takáč
Václav Vetrecin
Miloslava Zemková
Jozef Zima

Flasik_tenisky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu