Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Na šéfa RTVS 19 kandidátov, výbor chce verejnú voľbu

Kontrola prihlášok
Kontrola prihlášok

BRATISLAVA - Nového šéfa RTVS vyberú z 19 kandidátov, zaradili medzi nich aj trojicu Ján Füle, Vladimír Seman a Jozef Zima. Výbor ich prihlášku dostal 26. januára, ale s dátumom poštovej pečiatky 25. januára.

Parlamentný výbor pre médiá sa dnes dohodol, že o členoch rady má parlament hlasovať verejne. Hlasovacie lístky by mali byť označené menom a priezviskom konkrétneho poslanca, po voľbe sa majú naskenovať a spolu so zápisnicou o hlasovaní zverejniť na webstránke NR SR.

Opozičným členom výboru sa verejná voľba nepáči. Mediálny výbor na budúci v pondelok vypočuje a pravdepodobne na budúci piatok posunie do voľby v parlamentnom pléne 19 kandidátov na generálneho riaditeľa RTVS.

Sú medzi nimi: Peter Abrahám, Vladimír Buriánek, Dušan Davidov, Ján Derďák, Róbert Filipp, Fedor Flašík, Ján Füle, Martin Gajdoš, Pavel Jacz, Marián Ostatník, Peter Puškár, Margita Repková, Jaroslav Rezník, Vladimír Seman, Marián Šinkovič, Tibor Takáč, Václav Vetrecin, Miloslava Zemková a Jozef Zima.

Výbor NR SR pre kultúru a médiá posunul do voľby deväťčlennej Rady RTVS spolu 38 kandidátov. Z 39 prihlášok, ktoré dostal, neuznal len jednu od Jany Golembiovskej. Dôvodom bolo chýbajúce potrebné vzdelanie.

Na troch členov rady za rozhlasovú oblasť kandidujú dvanásti - Michal Dzurjanin, Igor Gallo, Elena Händler, Eva Jaššová, Peter Kováč, Radoslav Kutaš, Viera Lehoczká, Milan Materák, Ildikó Nagy, Vladimír Slovák, Vladimír Talian a Ernest Weidler.

Na trojicu členov rady za televíznu oblasť idú do voľby taktiež dvanásti - Milan Antol, Jaroslav Bartl, Rastislav Blaško, Bohumír Bobocký, Miroslav Čevela, Martin Gajdoš, ktorý kandiduje aj na generálneho riaditeľa RTVS, Dóra Hushegyiová, Tomáš Kuča, Naďa Lazarová, Peter Malec, Andrej Miklánek a Oľga Pohanková.

O dve pozície v rade za oblasť ekonomiky sa uchádza osem kandidátov - Tibor Buček, Hilda Gajdošová, Martin Kabát, Miroslav Kollár, Juraj Kurucár, Jozef Metke, Pavol Morávek a Jozef Tkáči.

Jedného právnika v rade poslanci vyberú spomedzi šiestich: Danice Birošovej, Ivana Ikrényiho, Branislava Jablonku, Michala Jesenka, Jozefa Ševeca a Vladimíra Šlégera.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu