Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Obchodníci so smrťou prevážali heroín za 650-tisíc

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Jeden z najväčších drogových prípadov v histórii Slovenska sa definitívne skončil. Súd dnes rozhodol o Macedónsko-slovenskom gangu, ktorý sa v roku 2000 pokúšal prepašovať z krajiny viac než 5 kíl heroínu v hodnote neuveriteľných 650-tisíc eur.

Trojicu mužov odsúdili za dva pokusy vyviezť do zahraničia heroín ukrytý v autách. Macedónčan Rešat Sulejmani najprv zohnal takmer päť kilogramov heroínu, ktorý obsahoval 25 až 36 percent účinnej látky a dalo by sa z neho vytvoriť až 144-tisíc dávok.

Jeho kumpán Slavomír Múčka kúpil auto, ktoré malo v batožinovom priestore vybudovaný úkryt. Poveril posledného z trojice, Jaroslava Andrejčáka, aby heroín odviezol do Španielska. Vo februári 2000 ho však na hraničnom priechode v Bergu kontrolovali colníci a úkryt odhalili.

V druhom prípade zohnal Múčka 690 gramov heroínu, ktorý mal 17 až 19 percent účinnej látky. Zohnal ďalšie auto a drogy chcel previezť osobne. Na hraniciach ho odhalili. Pri domovej prehliadke v dome, kde býval s rodičmi, našli aj hydrochlorid kokaínu.

“Je to obchod so smrťou,“ konštatoval predseda senátu najvyššieho súdu, ktorý im dnes definitívne potvrdil mnohoročné tresty. Andrejčák a Sulejmani sú na úteku, vymerali im osem a desať rokov. Múčku poslali za mreže na deväť rokov. Proces sa tak po 11 rokoch uzatvára, proti verdiktu sa už nedá odvolať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu