Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Sadikiho spoločníka priviedli na súd v kukle

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PREŠOV – Za prísnych bezpečnostných opatrení sa dnes v Prešove začalo pojednávanie s neslávne známym Bakim Sadikim a s jeho spoločníkmi Jurajom J. a Jánom Č. Trojicu súdia za obchodovanie s veľkými množstvami heroínu.

Sadikiho údajných kumpánov priviedla na súd eskorta, Juraj mal tvár zahalenú kuklou. Albánec Sadiki, ktorý má byť bosom drogovej mafie, sa na súd nedostavil. Konanie proti nemu vedú ako proti ušlému, vydali naňho aj medzinárodný zatykač.

Obvinení mali spolu s ďalšími ľuďmi od roku 2007 až do septembra 2008 zabezpečovať dovoz, úschovu a ďalšiu distribúciu heroínu. Ten mal byť balený v Turecku do športových topánok. V máji 2008 ho mali previesť na Slovensko a ďalej distribuovať. Množstvo jednej zásielky malo obsahovať až 20 kilogramov drogy.

Heroín potom údajne postupne vyviezli do Poľska, Švajčiarska a Talianska. Najmenej v troch prípadoch ho ďalší obvinení prechodne uskladňovali v penzióne v Starom Smokovci, tvrdí obžaloba.

Z heroínu by sa dalo vyrobiť neuveriteľných 336 500 až 670 tisíc jednorazových dávok. Hodnota takto distribuovaného heroínu v jednotlivých dávkach predstavuje okolo 3,356 milióna eur.

V úvode hlavného pojednávania prokurátori odmietli uzavrieť dohodu o vine a treste a žiadali, aby bola vec prerokovaná na hlavnom pojednávaní. Ján pred senátom povedal, že sa cíti byť vinný a žiada vykonať dokazovanie. Obvinenia nepoprel ani Juraj. Trojica je obvinená z nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Mužom hrozia dlhoročné tresty.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu