Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Prezident dnes odvolá šéfa SIS Ladislava Pittnera

Ladislav Pittner
Ladislav Pittner

BRATISLAVA - Prezident Ivan Gašparovič dnes odvolá šéfa Slovenskej informačnej služby (SIS) Ladislava Pittnera. Hlava štátu tak vyhovie vláde, ktorá navrhla Pittnera odvolať, pričom vo funkcii ho vystrieda Jozef Magala. Kedy jeho vymenuje prezident na čelo SIS nevedel hovorca prezidenta Marek Trubač povedať. Pre agentúru SITA potvrdil, že to bude ešte tento týždeň, je možné, že už vo štvrtok. Pittner riadil tajnú službu od 4. apríla 2003.

Magala je blízkym spolupracovníkom premiéra Roberta Fica. "Je to spoľahlivý, výborne pripravený človek, ktorý zvládne Slovensku informačnú službu bez akýchkoľvek problémov," vyjadril sa na jeho adresu predseda vlády. Magalu označil za jedného zo spolupracovníkov, ktorému úplne dôveruje. "Pokiaľ ide o šéfa SIS, je celkom normálne, že musí ísť o človeka, kde existuje veľmi hlboká vzájomná dôvera medzi ním a predsedom vlády," dodal Fico.

Magala má vysokoškolské vzdelanie technického charakteru. Bol asistentom poslanca Bohumila Hanzela a pôsobil ako tajomník tieňovej vlády strany.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu