Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Monitorovacia skupina v EP môže podľa Záborskej Slovensku pomôcť

Anna Záborská
Anna Záborská

BRATISLAVA - Vytvorenie monitorovacej skupiny v Európskom parlamente (EP), ktorá by dohliadala na politické dianie na Slovensku, by mohlo byť podľa europoslankyne za KDH Anny Záborskej na prospech aj súčasnej vláde.

Ako vysvetlila v dnešnej diskusnej relácii Slovenskej televízie (STV) O päť minút dvanásť, správy o Slovensku v Európskom parlamente nie sú vždy pravdivé a monitorovacia skupina by mohla prispieť k ich objektivizácii. Záborská pripomenula, že vo frakcii Európskej ľudovej strany (EĽS) padol aj návrh, aby situácia na Slovensku bola predmetom rokovania na pléne EP, s týmto postupom však slovenskí europoslanci nesúhlasili. "Slovensko nie je v rovine štátu, kde sa porušujú ľudské práva," vyhlásila a dodala, že je proti tomu, aby sa o Slovensku šírili fámy.

Europoslanec za Smer-SD Vladimír Maňka je z postupu slovenských europoslancov sklamaný. Myslí si totiž, že pravica na Slovensku má dostatočný mandát na to, aby sama kontrolovala, čo sa na Slovensku deje. "Robme si sami navzájom kontrolu v rámci republiky," skonštatoval Maňka. Ak by sa na Slovensku porušovali ľudské práva, Smer-SD podľa neho zasiahne, navyše je tu aj opozícia, ktorá môže na tieto veci upozorniť.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu