Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Danka už nechránia

Anton Danko
Anton Danko

POPRAD – Prípad údajného pokusu o likvidáciu nezávislého poslanca NR SR a primátora Popradu Antona Danka (46) polícia stále prešetruje. A. Danko sa však už niekoľko týždňov pohybuje na verejnosti bez ochranky, ktorú mu 17. decembra minulého roku pridelil Úrad na ochranu ústavných činiteľov. Nepotvrdili sa ani fámy o zmiznutí údajného objednávateľa vraždy. Ten je aj naďalej v Poprade a svoju vinu popiera.

Objednávateľom vraždy mal byť podľa zistení Nového Času popradský podnikateľ macedónskeho pôvodu. Primátorovi sa mal pomstiť za to, že magistrát ho deložoval z podnikateľských priestorov na námestí. Podnikateľ, ktorý sa pohybuje po Poprade, sa s nami o prípade odmietol baviť. Konštatoval, že žiadnu vraždu si u nikoho neobjednával. „Ľudia sa na mňa teraz pozerajú ako na teroristu,“ reagoval. Vyvrátil tiež správy o tom, že zmizol alebo sa po zverejnení prípadu ukrýval, ktoré zverejnil týždenník Plus 7 dní. „Bol som v Macedónsku za rodinou,“ vysvetlil fakt, že ho v Poprade nebolo niekoľko dní vidieť.

A. Danka až do 9. januára strážili dvaja ochrankári. Prevážali ho výhradne v špeciálnom terénnom automobile BMW. Okolie jeho domu strážila policajná hliadka. Podľa slov Daniela Džobaníka z polície v Prešove vyšetrovanie stále prebieha. „Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci trestného činu prípravy vraždy. V súvislosti s vyšetrovaním sa realizujú potrebné úkony. Aby nebolo zmarené vyšetrovanie, nemôžeme poskytnúť žiadne bližšie informácie,“ konštatoval Daniel Džobaník. Svoj názor na celú záležitosť má i primátor Danko: „Považujem túto kauzu za „vyššiu hru".“
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu