Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Antona Danka chcú zlikvidovať!

Anton Danko
Anton Danko

POPRAD - Primátora Popradu a nezávislého poslanca NR SR Antona Danka (46) strážia od sobotňajšieho dopoludnia polícia a ochrankári! Podľa informácií Nového Času telesní strážcovia z Úradu na ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií pri Ministerstve vnútra SR a policajti majú prvého muža Popradu chrániť pred nájomným vrahom! Kto chce Danka zlikvidovať a prečo?

Primátor a poslanec NRSR sa od soboty musí z miesta na miesto presúvať iba v špeciálnom terénnom vozidle značky BMW. Ochrankári sú mu stále za pätami a bedlivo ho strážia na každom kroku. Pred domom, kde býva, hliadkuje policajné auto. Policajti monitorujú každý pohyb okolo domu, kontrolujú každú návštevu, ktorá k primátorovi prichádza.

„Pánu poslancovi sme poskytli ochranu na základe informácie o tom, že môže byť ohrozený na živote,“ uviedol šér úradu Ján Packa. Podľa zistení Nového času nájomnú vraždu poslanca a primátora metropoly pod Tatrami si mal údajne objednať istý popradský podnikateľ. Za „službu“ mal pravdepodobne už aj zaplatiť vykonávateľovi. O akú sumu išlo, nie je zatiaľ známe. Podnikateľ, pôvodom Macedónec, prevádzkoval 14 rokov espresso na námestí. Mesto Poprad mu však, ako vlastník nebytového priestoru, dalo výpoveď. Dôvodom bolo dlhodobé neplatenie nájomného a poplatkov za služby spojené s užívaním priestoru.

Po niekoľkomesačných ťahaniciach a podaniach na súd z oboch strán nechal magistrát podnikateľa z priestorov deložovať. A. Danko sa možného útoku nebojí. „Na základe informácií, ktoré mám, si myslím, že situácia je vážna, ale strach nemám,“ reagoval primátor.

Raz už ochranku mal
Primátor a niekdajší hokejový rozhodca Anton Danko má už s ochrankou svoje skúsenosti. Prvýkrát mu telesných strážcov pridelil minister vnútra začiatkom mája 2004. Na políciu v Poprade vtedy zavolal anonym, že primátora zlikviduje „ranou medzi oči“. Polícia telefonujúceho po niekoľkých dňoch vypátrala. Páchateľ sa A. Dankovi za svoj skutok ospravedlnil.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu