Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

O prácu príde 43 zamestnancov textilnej firmy v Starej Ľubovni

POPRAD - V Starej Ľubovni ruší prevádzku už druhá textilná firma. Po firme Luko-K ohlásila pred niekoľkými dňami hromadné prepúšťanie aj firma Folytex, s.r.o. Stráňany.

Firma ruší celú prevádzku v Starej Ľubovni, kde je zamestnaných 43 ľudí, z toho až 41 žien. Spoločnosť je úzko naviazaná na automobilový priemysel. Firma šije autopoťahy pre talianskeho výrobcu áut. "Prepúšťanie je priamym dopadom hospodárskej krízy na automobilový priemysel a pokles predaja áut," povedala riaditeľka Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Starej Ľubovni Anna Aftanasová. Vedenie textilnej firmy sa podľa Aftanasovej ešte snaží zvrátiť situáciu. Ak sa to nepodarí, zamestnanci firmy Folytex sa začnú po 31. marci hlásiť do evidencie úradu práce.

V okrese Stará Ľubovňa bolo ku koncu februára bez práce 2 857 ľudí, čo predstavuje 9,9 % mieru nezamestnanosti. Úrad práce ponúka nezamestnaným 150 voľných pracovných miest. V ponuke sa už objavili aj sezónne práce v poľnohospodárstve. Aj keď v najbližšom období možno podľa Aftanasovej očakávať väčší záujem firiem o sezónnych zamestnancov, nezamestnanosť bude podľa nej rásť.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu