Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

V okrese Dunajská Streda prepustia tri firmy asi 262 ľudí

DUNAJSKÁ STREDA - Prepúšťanie v okrese Dunajská Streda za posledný mesiac nahlásili tri firmy, ktoré pracujú v oblasti elektrotechniky a poľnohospodárstva.

Dôvodom sú problémy s odbytom a menší objem zákaziek. Od marca do konca roka tak možno príde o prácu 262 ľudí. Podľa Marianny Lelkesovej z Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR) v Dunajskej Strede zamestnávatelia nedali súhlas na zverejnenie svojich názvov.

Prepúšťajú aj ďalšie dve firmy v dunajskostredskom okrese. V januári nahlásil druhú vlnu prepúšťania výrobca antén do autorádií Calearo Slovakia, s.r.o Šamorín. Spolu je ohrozených 69 zo 177 pracovných miest. Ešte koncom roka 2008 nahlásil prepúšťanie 71 z 504 zamestnancov výrobca komponentov do automobilov Edscha Slovakia Cabrio - Dachsyteme, a.s. Veľký Meder.

Ku koncu januára evidoval ÚPSVaR v Dunajskej Strede viac ako štyritisíc uchádzačov o zamestnanie, čo zodpovedá 5,81-percentnej miere nezamestnanosti. Podľa Lelkesovej len v januári prijali do evidencie 801 uchádzačov. Počet voľných pracovných miest klesá, v ponuke ich je približne 150, pričom ide najmä o pozície v oblasti služieb.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu