Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Potvrdené: Mika v Markíze končí... Ponuku dostal šéf Jojky Borovský!

Mika končí, ponuku na jeho miesto dostal Borovský. Zobraziť galériu (3)
Mika končí, ponuku na jeho miesto dostal Borovský.

BRATISLAVA – Po piatich rokoch požiadal o uvoľnenie z funkcie! O odchode Václava Miku z pozície generálneho riaditeľa TV Markíza sa šepkalo už niekoľko mesiacov. Teraz túto informáciu potvrdil aj on sám! Uvoľnené kreslo bolo ponúknuté jeho niekdajšiemu podriadenému Františkovi Borovskému, ktorý momentálne riadi televíziu Joj.

O tom, že sa pod Václavom Mikom trasie šéfovská stolička, sa hovorilo už dlhšie. Teraz vraj sám požiadal majiteľa televízie o uvoľnenie z funkcie. Svoj odchod okomentoval slovami: „Piatim rokom práce pre Markízu pripisujem profesionálne najväčší význam. Ale musím byť aj osobný, a preto ďakujem najmä všetkým svojim kolegom a blízkym spolupracovníkom za skvelú spoluprácu a partnerstvo. Čo naozaj človek nemôže opustiť, sú ľudia.“

Dôvody opustenia riaditeľskej stoličky nekonkretizoval. Verejnosť však už dlhšie vníma, že televízia v Záhorskej Bystrici už nemá takú neotrasiteľnú pozíciu jednotky na trhu. Príliš často jej už doslova dýcha na krk konkurenčná Joj. Pri talentových šou dokonca jojkársky projekt Česko Slovensko má Talent niekoľkokrát predbehol markizácku Talentmaniu v sledovanosti.

Navyše, nedarí sa ani ďalšiemu novému projektu na Markíze. Najobľúbenejšia moderátorka Adela Banášová zatiaľ so svojou talk show nedosahuje očakávané výsledky. Zrejme aj toto prispelo k rozhodnutiu Miku opustiť televíziu.

Podľa denníka SME bola jeho funkcia ponúknutá Františkovi Borovskému, ktorý pôsobí ako generálny a zároveň programový riaditeľ televízie Joj. Kedysi však pracoval ako programový riaditeľ práve v Markíze. No na návrat nepomýšľa. „Ponuku som dostal, ale zdvorilo som odmietol,“ povedal pre SME.

Televíziu Markíza budú dočasne manažovať Petr Dvořák - riaditeľ pre televízne vysielanie a Oliver Meister - riaditeľ pre korporátne záležitosti. Obaja sú členmi Rady zástupcov Markíza-Slovakia spol. s r.o. Zároveň budú spolupracovať pri hľadaní adekvátneho náhradníka za Václava Miku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu