Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Jacksonov lekár: Anestetiká bral Michael už dlho

Conrad Murray Zobraziť galériu (7)
Conrad Murray

LAS VEGAS - Osobný lekár nedávno zomrelého speváka Michaela Jacksona vyšetrovateľom povedal, že on nebol prvým lekárom, ktorý Kráľovi popu silné anestetikum poskytol. Práve spomínané liečivo spolu s ďalšími, boli príčinou jeho smrti. Doktor Conrad Murray, ktorého vyšetrujú vo veci Jacksonovej smrti uviedol, že spevák sa mu zmienil o ďalších dvoch nemenovaných lekároch v Nemecku, ktorí mu anestetikum poskytli už predtým.

Pri vyšetrovaní sa však tiež zistilo, že v ráno Jacksonovej smrti, keď mu lekár pichol injekciu s liečivom, čakal až hodinu, kým zavolal záchrannú službu. Urobil tak až vtedy, keď si uvedomil, že Jackson nedýcha. Murray pripustil, že mu v deň jeho smrti 25 miligramovú dávku anestetika podal. Údajne sa však obával, že Jackson je na tejto látke už závislý a snažil sa, aby si od neho odvykol, preto mu liečivo dával v menších dávkach.

Lekár taktiež uviedol, že Jackson sa vyhýbal odpovedi, keď sa ho pýtal na to, kto iný ho ešte liečil a aké lieky mu predpísal. Jackson údajne spomenul dvoch ďalších lekárov - svojho dlhodobého dermatológa Arnolda Kleina a predchádzajúceho lekára Allana Metzgera, ktorých liečivá však naňho nezaberali, píše sa v prísažnom vyhlásení. Lekár (56) taktiež uviedol, že mu podal anestetikum spolu s inými sedatívami, aby mu mohol lepšie spať. Lekár spomínanú látku kúpil v Nevade a dopravil ju do Kalifornie.

Vo vyhlásení sa taktiež uvádza, že Murray sa na spevákovu žiadosť dohodol s ďalším lekárom v Las Vegas Davidom Adamsom, ktorý mu v jeho prítomnosti anestetikum podal. V dokumente sa píše, že dózy z anestetika sa našli v Murrayovej lekárskej taške a na nočnom stolíku v Jacksonovom dome po jeho smrti. Lekár bol najatý, aby sa staral o Jacksona, zatiaľ čo on sa pripravoval na koncertnú šnúru, ktorú mal pred sebou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu