Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

To je gól: Finále Slovensko má talent s maďarskou príchuťou!

István Habodász počas svojho oduševneného prejavu. Zobraziť galériu (7)
István Habodász počas svojho oduševneného prejavu.

BRATISLAVA – Toto zrejme nikto nečakal! Do ďalšieho boja o tri milióny korún (99581.7 €) sa včera prebojoval z prvého miesta István Habodász (16). Ako druhé postúpili sestry Mária (16) a Gizela (26) Billíkové.

Po nedeľňajšom kole máme za sebou štvrtý semifinálový večer šou Slovensko má talent. Siedmim finalistom sa prekvapujúco stal recitátor maďarskej národnosti István Habodász z Komárna. Srdcia divákov si získal oduševneným prednesom slovenskej básne Valibuk od Sama Chalupku.

A to chcelo pri súčasnej politickej situácii a fakte, že sa doma rozpráva s rodinou iba po maďarsky, poriadny kus odvahy. „Som prekvapený. Teším sa do finále,“ komentoval svoje pocity bezprostredne potom, ako moderátori oznámili, že ide ďalej. Oslavovať však neplánoval. „Budem sa spať,“ povedal lámanou slovenčinou.

Oveľa emocionálnejšie zobrali postup do finále sestry Mária a Gizela Billíkové. Tie svojim gymnastickým vystúpením oslovili porotu viac ako huslista Tomáš Koky. „Baby, ja vám to doprajem. Choďte ďalej,“ posunul ich do finále Paľo Habera potom, ako krátko predtým dala Adela Banášová svoj hlas mladým dievčatám. Postup tešil gymnastky o to viac, že ešte v piatok a v sobotu trpeli horúčkami a vysokými teplotami. Situácia bola taká kritická, že televízia Markíza mala pripravené náhradné riešenie pre prípad, že by neboli schopné vystúpiť.

Mozaika finálovej desiatky nabrala už reálne kontúry. Budúci týždeň sa rozhodne o posledných dvoch finalistoch. Zatiaľ je zloženie takéto: Martinka Bobáňová (heligónka), Paulínka Doubravová (tanec), Gyöngyi Bódišová (spev), Henrieta Vrábelová  (operný spev), Michal Červienka (akordeón), Old School Brothers (tanec), István Habodász (recitovanie) a Michaela a Gizela Billíkové (gymnastika).

 

Sestry Billíkové sa neubránili slzám.

To je gól: Finále
Zobraziť galériu (7)

Huslista Tomáš Koky sa do finále nedostal.

To je gól: Finále
Zobraziť galériu (7)



Počuli ste horúce „pikošky“ o osobnostiach či udalostiach nášho šoubiznisu? Podeľte sa s nami o ne! Napíšte nám na tipy@topky.sk!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu