Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Mladík (19) bol totálne závislý na internete: Chcel sa uzdraviť, tak sa znetvoril!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

NANTONG - Svoj život bez pripojenia na internet si dnes vie predstaviť čoraz menej ľudí. Závislosť, z ktorej sa niektorí smejú, sa ale veľmi ľahko môže stať tým najvážnejším problémom v živote mladého človeka. Iba 19-ročný mladík z čínskej provincie Ťiang-su je, našťastie, stále živým dôkazom. V snahe zbaviť sa svojho posadnutia si totiž odsekol ľavú ruku!

„Nemôžem sa zmieriť s tým, čo sa stalo. Bolo to z ničoho nič. Pritom to bol taký šikovný chlapec,“ priznáva matka nešťastníka. Minulú stredu večer prišla do synovej izby, kde našla len lístok, v ktorom stálo, že chlapec odišiel do nemocnica, nech sa nebojí, že sa o chvíľu vráti. Ukázalo sa, že si zo zúfalstva kuchynským nožom odťal ruku a sám si zavolal taxík, ktorý ho mal zaviezť do nemocnice, bez chýbajúcej končatiny. Tú nechal ležať na zemi.

Nakoniec sa mu lekári predsa len pokúsili ruku prišiť, keď sa na všetko prišlo, avšak nie sú si istí, či bude pohyblivá na sto percent. Tento príbeh je len dôsledkom alarmujúceho stavu. Podľa úradov žije v Číne 650 miliónov internetových užívateľov, z toho 24 miliónov sú mladí ľudia závislí na pripojení. Odhaduje sa, že ide o 14 percent mladých Číňanov celkovo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu